Pretraga

Otkriveno u kojoj je školi predavao ‘nastavnik’ koji je lažirao diplomu i dijete

A- A+

Krugu osoba koje su se predstavljale kao nastavnici, a zapravo su se radnog mjesta u školama domogle putem lažne diplome, jučer se pridružio još jedan krivotvoritelj. Osim diplome, krivotvorio je još neke dokumente, među ostalima i potvrdu matičnog ureda za nepostojeće dijete. Otkriveno je i u kojoj je školi mladi ‘nastavnik’ predavao.

Foto: srednja.hr

Kako je otkrila Slobodna Dalmacija, posljednji ‘nastavnik’ za kojeg je otkriveno da je u školi zaposlen putem lažne diplome informatiku je predavao u Srednjoj školi ‘Bol’ na otoku Braču, a krivotvorena je isprava Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Mladi ‘nastavnik’ lažirao diplomu i zaposlio se u školi, a izmislio je i da ima dijete

Podsjetimo, u ponedjeljak je PU splitsko-dalmatinska izvijestila kako se 30-godišnjaka, osim za krivotvorenje diplome za zvanje magistra edukacije informatike, sumnjiči i za krivotvorenje potvrde fakulteta, uvjerenja suda te elektroničkog zapisa iz matičnog ureda s ciljem ostvarivanja prava isplate dara za djecu, koja u stvarnosti ne postoje.

Novinari Slobodne Dalmacije kontaktirali su ‘nastavnika’ koji je poručio kako komentara nema i da će sve komentirati kada ‘to postane službeno’. Tvrdi i da i dalje redovno odlazi na nastavu.

Odgovor o izvanrednom otkazu ugovora o radu zatražili su novinari Slobodne Dalmacije od ravnateljice Srednje škole ‘Bol’ Sani Bodlović, no tijekom ponedjeljka na upite nije odgovarala. Ipak, valja napomenuti kako je prije nekoliko dana za isti izvor potvrdila da je postupak o izvanrednom otkazu ‘nastavniku’ pokrenut.

– Nakon što je u školu stigla potvrda FF-a, odmah smo pokrenuli postupak izvanrednog otkaza toj osobi. Procedura je takva da smo najprije trebali zatražiti njegovo očitovanje, koje smo i dobili, kao i očitovanje sindikata, koji za to ima rok od osam dana. Nakon toga slijedi izvanredni otkaz koji potpisuje ravnatelj školske ustanove, ispričala je prošloga tjedna za Slobodnu Dalmaciju ravnateljica Bodlović.

Također, na web stranicama škole uz profesora informatike i računalstva ne stoji nikakvo ime, iz čega se da zaključiti kako ta pozicija u Srednjoj školi ‘Bol’ nije popunjena. No, trebala bi biti jer je škola krajem veljače objavila da je putem natječaja objavljenog krajem siječnja na to radno mjesto izabrana druga osoba.