Pretraga

Ovi nastavnici iz RH usavršavali su se na prestižnoj kulinarskoj akademiji u Parizu

A- A+

Nastavnici dviju srednjih škola u zapadnoj Slavoniji ovog su se ljeta usavršavali na prestižnoj kulinarskoj akademiji u Parizu.

usavršavanje nastavnika na kulinarskoj akademiji

Foto: RCK Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku

Nakon sedam tjedana usavršavanja na svjetski poznatoj Academie d’art de Paris Le Cordon Bleu, RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka bogatiji je za šestero šefova kuharstva i slastičarstva, izvijestili su iz te škole.

Nastavnici i mentori su se vratili u subotu, 14. kolovoza, iz Pariza gdje su uspješno položili završni ispit nakon usavršavanja u Basic Pastry programu za slastičare i Intensive Basic Cuisine za kuhare. Usavršavali su se nastavnici kuharstva Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek Ivan Kelava i Damir Abramić, mentor učenicima iz Hotela Osijek Robert Batrac te nastavnice slastičarstva iz partnerske škole Srednje strukovne škole Vinkovci Ružica Šošić i Dunja Čuljak te nastavnik mentor Saša Bešlić.

usavršavanje nastavnika na kulinarskoj akademiji

Foto: RCK Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku

Tijekom sedam tjedana, od 5. srpnja do 14. kolovoza, nastava se održavala svaki dan od 8.30 do 18 sati gdje su predavači prvo demonstrirali jelo ili slasticu, potom su polaznici na praktičnom radu samostalno izrađivali demonstrirano uz nadzor šefa/chefa instruktora. Prilikom pripreme instruktor ih je ocjenjivao u fazama rada, na svakom praktičnom radu, u pet kategorija: prezentaciji jela, higijeni tijekom rada, organizaciji pripreme jela, tehnici i metodi rada. Ono što je posebno bilo važno, kako ističu naši nastavnici, su svakodnevni pregledi čistoće, urednosti i vizualne savršenosti opreme i radne odjeće.