Pretraga

Pet dana odmora od nastave: U devet županija započeli jesenski praznici

A- A+

U ovoj školskoj godini učinjene su velike preinake u školskom kalendaru. Najveća novost ta je da su osnivači škola mogli birati između četiri varijante praznika, a uvedena je i mogućnost jesenskih praznika. Za učenike čije su županije odabrale varijantu koja uključuje jesenski odmor započinje petodnevni odmor od nastave.

Foto: pixabay

Tri od četiri varijante praznika i nastavnih dana koje su osnivači škola ove godine mogli birati, uključuju jesenske praznike. Jesenski odmor za učenike započeo je jučer u jednoj školi čiji je osnivač Grad Đurđevac. Jedini je to osnivač koji je odabrao opciju u kojoj jesenski praznici traju od 29. listopada do 31. listopada, s time da nastava započinje 4. studenog, čime učenici te škole imaju čak šest dana odmora.

Izdvojeni članak

Školski kalendar s praznicima za 2019./2020. godinu

Drugu opciju u kojoj jesenski praznici započinju danas i traju do 31. listopada odabralo je čak devet županija: Krapinsko-zagorska, Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Varaždinska, Bjelovarsko – bilogorska, Zadarska, Šibensko – kninska, Istarska te Međimurska.

Izuzetak su pojedine škole uključene u eksperimentalni program ‘Škola za život’ koje imaju mogućnost odabira drugačijeg školskog kalendara, te pojedine škole čiji su osnivači vjerske institucije. U spomenutih devet županija odmor za učenike traje čak pet dana jer nastava započinje 4. studenog.

Školski kalendar i opcije koje je odabrala svaka od županija možete detaljno proučiti ovdje.

A dok su učenici ovih županija na jesenskom odmoru, u tijeku je 15. dan štrajka u druge dvije županije, Splitsko-dalmatinskoj i Virovitičko-podravskoj. Sutra, 31. listopada, štrajkat će se u školama Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap