Pretraga

[PITAJ RASKU] ‘Ništa ne razumin i prilično je teško’

A- A+

U trenutku kada brojimo zadnje tjedne u školi, a prosjek ocjena ne igra u vašu korist vrijeme je da se upale i posljednji alarmi. Jedna loša ocjena vuče drugu pa pomisao na nedolazak na ispit postane ključ rješenja. Krivo. Vrijeme je da se probudite iz sna i prionete radu. Vrijeme je!

Djevojka koja mi se javila muku muči sa ocjenama, ali i s gradivom kojeg kaže, ne razumije. I njoj sam savjetovala da se trgne jer je još malo preostalo do dugog toplog ljeta koje je pred nama. Pročitajte pitanje i odgovor u cjelosti. 

Draga! 

Ako mogu primijetiti tebe niti nema na nekim pismenim ispitima, a i zadaća ti je nepotpuna. To definitivno nije rješenje tvog problema. Biti odsutan na nastavi ili pismenim provjerama zbog opravdanog razloga je jedno, a biti odsutan jer te možda strah ponovnog lošeg uspjeha je drugo. Vrijeme je da stvar uzmeš u svoje ruke i suočiš se s lošim ocjenama i ispravcima istih. Ne želim ispasti gruba, ali želim te potaknuti na to da se pokreneš. Vjerujem da su neka gradiva znatno teža od drugih, neka lakša, a u nekima uopće ne vidimo smisao, ali sva ona u školi su tu da htjeli mi to ili ne moraju se odslušati i položiti. 

Za početak probaj sama sjest za knjigu i vidjeti što to točno ne znaš jer dosta često se ispostavi da učenik tek kad u miru sjedne uz knjigu shvati da je njegovo ‘neznanje’ zapravo bilo posljedica pritiska i stresa da on to ne može ili ne želi, a u biti je vrlo jednostavno. 

Kreni od najlakših gradiva prema onim težim, a ako shvatiš da jednostavno ne ide, nije sramota pitati profesora da ti pomogne u vidu dopunske nastave. Ako ni to nije opcija, onda ti uvijek ostaju instrukcije koje nekad možeš naći po zaista povoljnim cijenama, a vjerujem da bi tako usvojila sve nepoznato. Iako je sad kraj školske godine fokusiraj se prvo na ispravke negativnih ocjena, a onda do kraja budi u toku s gradivom da što bolje napišeš posljednje ispite. 

Ne boj se, vjerujem da možeš, ali te nedostatak motivacije i uzastopne loše ocjene deprimirale da i ono što znaš misliš da ne znaš, a nije tako. Uostalom, vjerujem da na internetu također možeš naći neke korisne informacije o gradivu! Samo hrabro, Raska!

Ako još niste lajkali Raskinu stranicu učinite to sad!

[Pitaj Rasku] ‘Užasno me strah državne mature’

[Pitaj Rasku] Hvala vam što se moja pozitivna vibra širi medijima

[Pitaj Rasku] Djevojka iz Bosne strahuje da neće biti uklopljena u društvo

[Pitaj rasku] Bosanski naglasak čini me manje vrijednim u školi

[Pitaj Rasku] Jako me strah preskakanja kozlića i greda. Što da radim?

[Pitaj Rasku] Torcidaš koji je upucao susjedovu mačku mora sve priznati 

[Pitaj Rasku] Predstavljamo najbolju razrednicu u Hrvatskoj

[PITAJ RASKU] ‘Ništa ne razumin i prilično je teško’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap