Pretraga

[Pitaj Rasku] ‘Ravna sam ko daska. Kaj da radim?’

A- A+

Dragi moji! Evo još jedne situacije u kojoj sam vješto ili manje vješto uspjela priskočiti. Nebrojeno puta našli smo se u razredu koji osuđuje naše nedostatke koji to uopće ne moraju biti ili to nisu. Djevojku koja mi se javila putem maila raska@srednja.hr muči problem malih grudi zbog čeg je predmet ismijavanja u svom razredu. Imali zaista potrebe za tim?!

Izdvojeni članak

[PITAJ RASKU] ‘Oni se svi druže, a ja imam osjećaj da nisam tamo poželjna’

Odgovor je vrlo jednostavan – nema potrebe. Provjerite što točno muči osmašicu koja je tome uspjela priskočiti poprilično nespretnim rješenjima koji joj zaista ne trebaju. 

Hej Raska!
Idem u osmi razred, ravna sam ko daska. Moje sve frendice već nose grudnjake, a ja se evo šećem u onom topiu i malo mi je neugodno zbog toga jer mi svako malo netko ili pjeva onu pjesmu Ne dirajte mi ravnicu ili mi prodaju one glupo fore s daskama i plažom. Evo neki dan sam skoro čarape potlačila u grudnjak da bar nešto imam, ali skužili bi jer kak odjednom imam grudi. I kaj da ja sad radim? noboobs 🙁

Draga! Moram priznati kako nisi jedina koja se našla u takvom problemu kojega ja niti ne bi nazvala tako. Prije nego što sam ti počela pisati porazgovarala sam malo sa svojim kolegicama i kažu kako su se i one našle u takvim situacijama. Jednu su zvali fosna, drugu štanga, a treća je pak zbog izraženih grudi dobila nadimak Samantha Fox, što je u naše doba bilo vrlo popularno. Ono što ti želim reći je da se jednostavno navikneš na takve komentare jer, prije ćeš ti na to oglušiti, prije će oni prestati s tim.

To što si ravna, kao prvo ne znači da ćeš takva i ostati, a kao drugo sve i da znači pretvori to u svoju prednost. Možda ti ovo sada zvuči bezveze, ali kroz neko vrijeme sjetit ćeš me se što sam ti pisala. Nemoj zbog toga umanjiti svoju važnost u društvu i jednostavno se opusti i uživaj u tome što imaš. Zanemari čarape, lažne grudnjake i bilo kakve trikove kojima ćeš prekriti svoje ravne grudi nema smisla skrivati se ima mnogo ozbiljnijih stvari od činjenice da u osmom razredu nemaš velike grudi. Budi poučena mojim primjerom pa kad kreneš u srednju zgrabi grudnjak svoje frendice koji je nosila u osnovnoj i mislila ga je baciti jer joj je eto premali, a tebi taman. 🙂 Uživaj i ne brini! Pusa od Raske! 

Još Raskinih pitanja i odgovora pronađite ovdje: 

[Pitaj Rasku] Hvala vam što se moja pozitivna vibra širi medijima

[Pitaj Rasku] Djevojka iz Bosne strahuje da neće biti uklopljena u društvo

[Pitaj rasku] Bosanski naglasak čini me manje vrijednim u školi

[Pitaj Rasku] Jako me strah preskakanja kozlića i greda. Što da radim?

[Pitaj Rasku] Torcidaš koji je upucao susjedovu mačku mora sve priznati 

[Pitaj Rasku] Predstavljamo najbolju razrednicu u Hrvatskoj 

[Pitaj Rasku] Boli me kad dobijem. Moram li raditi tjelesni?

[Pitaj Rasku] Imam problem s težinom. Jako me strah Tjelesnog u novoj školi.

[PITAJ Rasku] ‘Oni se svi druže, a ja imam osjećaj da nisam tamo poželjna’

[Pitaj Rasku] Inicijalni ispiti: ‘Ajme Raska obruka san se pred svima u razredu’

[Pitaj Rasku] ‘Ravna sam ko daska. Kaj da radim?’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap