Pretraga

Pitamo vas za mišljenje: Trebaju li se nastavnici cijepiti protiv korone kao prioritetna skupina?

A- A+

Nastavnici bi se po Nacionalnom planu trebali cijepiti prioritetno, a ta bi se promjena uskoro trebala naći i u aplikaciji za prijavu cijepljenja kako obrazovni djelatnici ne bi morali čekati red među ostalim, neprioritetnim skupinama. U anketi koju donosimo u nastavku teksta pitamo Vas za mišljenje – trebaju li se nastavnici cijepiti kao prioritetna skupina?

Foto: D. Kovačević|srednja.hr

Prošlog petka ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs tražio je da se unesu izmjene u aplikaciju za prijavu cijepljenja. Konkretno, zahtijevao je da se doda kategorija nastavnika, odnosno djelatnika u obrazovanju kako bi se prilikom prijavljivanja svi koji rade u obrazovnim ustanovama mogli tako i zavesti.

Učinio je to nakon upozorenja Sindikata hrvatskih učitelja koji je istaknuo da je sramotno što u aplikaciji nastavnici ne mogu odabrati svoje zanimanje, pa ih se u redoslijed cijepljenja postavlja kao i druge građane, premda su Nacionalnim planom cijepljenja određeni kao prioritetna skupina. Ovim putem želimo provesti anketu vezano uz ovu temu i pitamo vas za mišljenje – trebaju li se nastavnici cijepiti kao prioritetna skupina?

Pitamo vas za mišljenje: Trebaju li se nastavnici cijepiti protiv korone kao prioritetna skupina?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap