Pretraga

Pogledajte kako su nastavnici diljem Hrvatske podržali kolegicu koja je dobila otkaz: ‘Dakle, ne damo Zrinku’

A- A+

Nakon što je Zrinka Perković Dodig, nastavnica Osnovne škole Strožanac, dobila otkaz, podršku su joj odmah pružili učenici i njihovi roditelji. No, na tome nije stalo pa su našim novinarima krenule pristizati fotografije iz škola diljem Hrvatske. Javili su nam se nastavnici koji su vrlo nedvosmisleno podržali svoju kolegicu uz nevolji uz poruku – ne damo Zrinku – koju su ispisali na ploči u razredu.

Foto: privatna arhiva

Zrinka Perković Dodig, nastavnica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Strožanac, u ponedjeljak je odlukom školskog odbora dobila izvanredni otkaz. Roditelji učenika te škole protiv te su odluke prosvjedovali tvrdivši da je nastavnica progovorilo o zataškavanju vršnjačkog nasilja pa je stoga kažnjena na način da je izgubila posao. Ravnateljica škole Žana Prižmić to demantira pa kaže kako nastavnica nije prijavila vršnjačko nasilje već počinila sedam teških povreda radne obveze. O tome smo slučaju pisali u tri točke koje o njemu morate znati.

Protiv odluke o izvanrednom otkazu, uz učenike i njihove roditelje, bili su i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, osnivaču škole. No, otkaz se ipak dogodio. A to je onda nagnalo salve nastavnike diljem zemlje da pruže podršku svojoj kolegici u nevolji. Na našu redakciju stigla je cijela jedna fotogalerija natpisa na pločama u školama diljem Hrvatske na kojima stoji jedna nedvosmislena poruka – ne damo Zrinku!

Sve natpise u školama diljem države možete vidjeti u fotogaleriji ispod.

Copy link
Powered by Social Snap