Pretraga

Poticaj za izvrsnost: Preko 500 najboljih učitelja dobit će 10.000 kuna bruto

A- A+

Više od 5 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo za nagradu najboljim učiteljima. Njih preko 500 dobit će 10.000 kuna bruto nagrade, a da bi dokazali kako su najbolji, moraju se prijaviti do kraja lipnja.

Hrvatski državni arhiv | foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Možda i nego ikada prije danas, u vrijeme kada se nastava održava online, jednostavnije vidjeti tko je dobar nastavnik, a tko ne.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvorilo je  zato Javni poziv za nagrađivanje najboljih odgojno- obrazovnih djelatnika u 2019./2020. godini.

Izdvojeni članak

Svoju plaću daje siromašnima: Najbolji nastavnik svijeta nagrađen s milijun dolara

– I ove će se godine, na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, na sam Dan učitelja nagraditi 500 najboljih i to novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto, najavljuju iz Ministarstva.

Za tu namjenu, kažu, u proračunu su osigurali 5 milijuna kuna.

– Vjerujem da je ovo sjajna prilika za izvrsne i motivirane učitelje, nastavnike i odgajatelje koji nam svima trebaju biti uzor. Iznimno je važno nastaviti ovakve aktivnosti jer nagrađivanjem najboljih razbijamo uravnilovku i gradimo kulturu prepoznavanja kvalitete, rada i odgovornosti, istaknula je ministrica Blaženka
Divjak.

Divjak: Pokažite da imamo učitelje koji zaslužuju 10.000 kuna

Učiteljima se obratila i videoporukom:

– Prijavite se i pokažite da u Hrvatskoj imamo učitelja koji zaslužuju 10.000 kuna bruto, rekla je ministrica.

Pohvalila se i kako je baš ona prva uvela sustav nagrađivanja nastavnika.

– Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Prijave do 30. lipnja

Izdvojeni članak

Bili smo na promociji najboljih učitelja i nastavnika: Ovo su novi mentori i savjetnici

Aktivnosti „nastavni materijali i obrazovni sadržaji, dijeljenje primjera dobre prakse, primjene inovativnih metoda poučavanja“ uključuju i rad odgojno-obrazovnih djelatnika u nastavi na daljinu čime će se istaknuti i nagraditi njihov dodatan trud koji su uložili tijekom posljednjih mjeseci u pružanju podrške i omogućavanju nastavka obrazovanja svim učenicima.

Javni poziv za nagrađivanje otvoren je do 30. lipnja 2020. na sljedećoj poveznici:
https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/3729. Prijave će razmatrati Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap