Pretraga

Poznato kako će sljedeći tjedan izgledati nastava u školama u Zagrebu

A- A+

U Gradu Zagrebu u zadnja je 24 sata 578 novozaraženih koronavirusom. Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod ukupno 22 učenika i pet nastavnika, nekoliko stotina učenika završilo je u samoizolaciji. Model nastave u sljedećem tjednu neće se mijenjati.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Model nastave u zagrebačkim školama zasad se neće mijenjati, doznao je Jutarnji list. To znači da će u sljedećem tjednu na nastavi u školama (A model) ostati svi osnovnoškolci, a srednjoškolci, osim maturanata, bit će na online nastavi (C model).

– Po završetku konzultacija s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo te Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a uvažavajući broj osoba zaraženih covidom u općoj populaciji grada Zagreba, predlažemo da trenutno važeći način organizacije nastave u školama ostane na snazi i od 26. travnja, rekli su iz Gradskog ureda za obrazovanje za Jutarnji list.

Jutarnji piše i da u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ne očekuju bitnije promjene modela nastave u ostalim županijama.

Izdvojeni članak
nastava-ispit

Iz Osječko-baranjske otkrili što će biti s nastavom: ‘Situacija u školama je lošija nego prošli tjedan’

Inače, u Zagrebu je tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod 17 učenika i pet nastavnika osnovnih te pet učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena za 315 učenika osnovnih i 37 učenika srednjih škola.

Podsjetimo, odluku o nastavi već je donijela Istarska županija. Ondje će sljedećeg tjedna na nastavi ‘licem u lice’ biti samo učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Svi ostali učenici u Istri, uključujući i maturante, bit će na nastavi na daljinu (C model). Iz Osječko-baranjske županije danas su potvrdili da tamošnji Stožer neće forsirati prelazak na online nastavu, nego preporučuju da se, kada je god to moguće, u školama provodi B model, koji je kombinacija online i nastave uživo.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap