Pretraga

Predstavnici nastavničkih grupa sastali se s novim ministrom obrazovanja: Otkrili o čemu se razgovaralo

A- A+

Novi-stari ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, na dužnost je stupio proteklog tjedna. Uz poruku kako je potrebno izmijeniti niz zakona i pravilnika, pismom su mu se obratile nastavničke Facebook grupe Školska zbornica i 45 minuta, zatraživši da se ministar sastane s njihovim predstavnicma. Poziv na sastanak nisu dugo čekali – on je održan već ovog utorka, a predstavnici grupa otkrili su i o čemu su razgovarali s ministrom.

Tamara Šiić iz grupe 45 minuta i Josip Matković iz grupe Školska zbornica na sastanku s ministrom Radovanom Fuchsom| foto: press

Facebook grupe Školska zbornica i 45 minuta okupljaju preko dvadeset tisuća učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, ravnatelja, i ostalih djelatnika u odgojno-obrazovnom sustavu, a predstavnici tih dviju grupa ovog su se utorka sastali s novim ministrom obrazovanja, Radovanom Fuchsom. Sastanak su zatražili pismom, odmah nakon njegova stupanja na dužnost.

Izdvojeni članak
prosvjed nastavnika 25.11.2019.

Nastavničke grupe s Facebooka traže sastanak s Fuchsom: Nasljeđujete najlošiju ministricu

– Tamara Šoić iz grupe 45 minuta i Josip Matković iz grupe Školska zbornica prenijeli su ministru aktualna pitanja i probleme s kojima se učitelji susreću u svakodnevnom radu. Najaktulanije pitanje svakako je početak nove školske godine u rujnu, odnosno pitanje hoće li se
učenici s početkom nastave vratiti u školske klupe. Nakon iznesenih stavova s obje strane ministar Fuchs izrazio je spremnost za uspostavljanje novog načina komunikacije s učiteljima, priopćili su predstavnici nastavničkih grupa.

Ističu kako će i dalje prikupljati i sortirati ideje učitelja, a potom ih namjeravaju objediniti i slati ministru.

– Prvi zadatak koji očekuje učitelje jest konkretiziranje ideja i rješenja za uspješno provođenje nastave u školama u uvjetima epidemije. Uz goruće pitanje otvaranja škola na jesen, na dugotrajnom sastanku raspravljen je i niz drugih problema s kojima se učitelji susreću.
Ministar Fuchs izrazio je spremnost za revidiranje pitanja dopunskog rada u školama, anonimnih prijava, testiranja pri zapošljavanju, uloge Agencije za odgoj i obrazovanje u obrazovnom sustavu, kao i spremnost da bude ministar koji će u slučaju pregovora s Vladom o materijalnim pravima stajati na strani učitelja. Nadamo se da će novouspostavljena suradnja nastavničkih grupa s ministarstvom postati temelj uspješne buduće suradnje, poručili su predstavnici grupa 45 minuta i Školske zbornice.

Predstavnici nastavničkih grupa sastali se s novim ministrom obrazovanja: Otkrili o čemu se razgovaralo
Share via
Copy link
Powered by Social Snap