Pretraga

Privremena gradonačelnica odgovorila što će biti s nastavom u Zagrebu od ponedjeljka

A- A+

Iako odluka o nastavi u Zagrebu još uvijek nije službeno potvrđena od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite, Grad Zagreb uputio je prijedlog prema kojemu bi se u škole od ponedjeljka vratili samo učenici od 5. do 8 razreda. Srednjoškolci, izuzevši maturante, ostali bi na online nastavi, potvrdila je to obnašateljica dužnosti gradonačelnika u Zagrebu, Jelena Pavičić Vukičević.

Foto: Inga Đuđik/srednja.hr

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu i šefica zagrebačkog stožera Jelena Pavičić Vukičević, gostovala je danas u emisiji N1 studio uživo. Rekla je kako je prijedlog da se svi osnovnoškolci u Zagrebu od idućeg tjedna vrate u školske klupe dok će srednjoškolci, osim maturanata, ostati online.

– Neposredno prije uključenja u emisiju kontaktirala sam s pročelnikom Lovrićem, koji je u kontaktu s nadležnim ministarstvom. Formulirala sam prijedlog da bi se od ponedjeljak u školske klupe vratili svi osnovnoškolci, ne samo od 1. do 4. razreda, te bi zapravo izvan nastavnog procesa ostali učenici 1. do 3. razreda srednje škole. Jer su to učenici koji koriste javni prijevoz. Svjesni smo da je u javnom prijevozu opasnost širenja virusa veća i želimo zaštiti svoje sugrađane. Osnovnoškolci idu u škole u svojim kvartovima i molim srednjoškolce da se strpe još tjedan dana”, kazala je Pavičić Vukičević za N1.

Izdvojeni članak

Istarska županija donijela odluku o nastavi u idućem tjednu, evo koji razredi idu u školu

Odluka o nastavi u Zagrebu postaje službena nakon što ju zagrebačkom potvrdi nacionalni Stožer civilne zaštite. Podsjetimo, ranije danas Davor Božinović, načelnik nacionalnog Stožera, rekao je kako u ovom trenutku nema razloga da županije mijenjaju odluke o nastavi, budući da brojke zaraženih i dalje rastu.

– Neki epidemiolozi smatraju da je neodlazak u škole, odnosno primjena C modela u ovoj situaciji opravdana. Mi to također smatramo. Vi znate da odluku o tome donosi posebno Povjerenstvo pri Ministarstvu znanosti koje uključuje i epidemiologe. Mislim da u ovom trenutnu nema puno razloga da se mijenja ta odluka jer nam brojevi ne padaju. Naime, brojevi nam rastu pa i u odnosu na trenutak kad se odlučilo da se ide s C modelom. Znači, ako ste u određenoj incidenciji predlagali i počeli primjenjivati C model, nije logično, ako brojevi novozaraženih od tada rastu, da se kreće u popuštanje, rekao je Božinović nakon sastanka Znanstvenog savjeta Vlade.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap