Pretraga

Pročitajte što je ministar Mornar zaželio učenicima i profesorima u novoj školskoj godini

A- A+

Na stranici MZOS-a prošli je petak objavljena poruka ministra Vedrana Mornara u kojoj je svima zaželio uspješan početak nove školske godine. U svojem obraćanju javnosti istaknuo je kako je upravo predan rad svih djelatnika obrazovnog sustava dugoročni zalog naše budućnosti, a brojne sadašnje i buduće generacije poštenih i vrijednih građana izravan su plod njihovog svakodnevnog truda i zalaganja .

U svojoj poruci ministar znanosti, obrazovanja i sporta  Vedran Mornar poželio je učenicima, roditeljima i svima koji rade u odgojno-obrazovnom sustavu uspjeh u radu i ostvarenje zamisli i projekata te je naglasio kako je poboljšanje hrvatskog obrazovanja trajna i zajednička obveza .

Izdvojeni članak

Domaće zadaće ministara, rektora i dekana 2014.godine

Nastavnici kao promicatelji pozitivnih promjena

U vrijeme kada je Hrvatska pri samom dnu po ulaganju u obrazovanje ministar je izjavio kako mu je zadovoljstvo što može sve pozdraviti i zaželjeti uspjeh u radu te ostvarenju svih ideja, zamisli i projekata.

Pozdravio je i drage mu odgojiteljice i odgajatelje, učiteljice i učitelje, nastavnice i nastavnike i sve druge ženske i muške uloge u obrazovnom sustavu koje se i u 21. stoljeću nalaze na samom dnu ‘hranidbenog lanca’.

– Svi ste vi, zajedno s ravnateljicama i ravnateljima, istinska potpora djeci u učenju i odrastanju, nositelji i promicatelji pozitivnih promjena te najzaslužniji da sustav odgoja i obrazovanja postaje sve kvalitetniji i prepoznatljiviji u svijetu, objavljeno je na stranicama MZOS-a.

‘Upravo je vaš predan rad dugoročni zalog naše budućnosti’

Kao da je ministar prebacio odgovornost na školske profesore što smo po kvaliteti obrazovanja tek 36., ispred Slovačke, Ukrajine, Izraela, Grčke, Turske, Bugarske i Rumunjske, dok je recimo susjedna Slovenija, koja ulaže 1,5 posto BDP-a više od nas, osamnaesta.

– Upravo je vaš predan rad dugoročni zalog naše budućnosti, a brojne sadašnje i buduće generacije poštenih i vrijednih hrvatskih građana izravan su plod vašeg svakodnevnog truda i zalaganja, u nastavku Mornar upućuje na vrhunska postignuća školstva, kao da se naše društvo već godinama ne bori s korupcijom i nepotizmom.

Suradnja pomoću uređenog sustava za kažnjavanje učenika

Osim toga, naglasio je da su pred nama novi izazovi, a poboljšanje našeg odgojno-obrazovnog sustava trajna zajednička obveza.

– Sa svojim suradnicima i ostalim djelatnicima Ministarstva, u ovoj školskoj godini želim zajedno sa svima vama i svim ostalim dionicima raditi na izgradnji i daljnjem unaprjeđenju toga sustava, sa željom da ta suradnja protekne u partnerstvu i međusobnom uvažavanju, izrazio je ministar svoje želje o suradnji tjedan dana nakon što je uređen sustav opomena i kazni za učenike.

Pročitajte što je ministar Mornar zaželio učenicima i profesorima u novoj školskoj godini
Share via
Copy link
Powered by Social Snap