Pretraga

Produljeni praznici: Učenici ove škole zbog kvara na grijanju ni danas ne startaju s nastavom

A- A+

Dok je za učenike Splitsko-dalmatinske županije nastava u drugom polugodištu započela prošloga tjedna, đaci u ostatku Hrvatske u školske se klupe vraćaju danas. Ipak, ne baš svi. Nastava je zbog kvara na grijanju otkazana u Drugoj gimnaziji Varaždin.

foto: Pixabay.com

Učenike Druge gimnazije Varaždin u nedjelju je dočekala obavijest kako je prvog dana novog polugodišta otkazana nastava zbog kvara na sustavu grijanja.

Izdvojeni članak

Školski kalendar s praznicima za 2018./2019.

– Otišla nam je glavna pumpa, ali danas ćemo to riješiti i sve će biti u redu, sutra je normalna nastava, kazala nam je ravnateljica Zdravka Grđan.

Dodaje, nitko od učenika se nije zabunio i jutros došao na nastavu, a sjednice, sastanci i ostale aktivnosti za nastavnike Druge danas se odvijaju normalno, prema mjesečnom planu.

– Facebook i službene stranice škole normalno funkcioniraju, tako da su svi bili na vrijeme obaviješteni, kaže ravnateljica Druge i dodaje kako će učenici morati nadoknaditi ovaj dan, a naknadno će biti odlučeno kada će se odraditi današnji sati.

Podsjetimo, nastava u drugom polugodištu već je prošloga tjedna krenula u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zimski su praznici ondje skraćeni zbog produženih ljetnih. Ipak, Splićanima koji su išli na skijanje taj je izostanak opravdan.

Za sve ostale učenike u Hrvatskoj drugo polugodište počelo je danas. Sljedeći su po redu proljetni praznici koji započinju 18., a završavaju 29. travnja. Nastava u drugom polugodištu za maturante završava 22. svibnja, a mlađi učenici u klupama ostaju so 14. lipnja. Detalje o rasporedu praznika i nastave možete doznati u školskom kalendaru za 2018./2019. godinu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap