Najpopularnijeg profesora u Hrvatskoj prati preko 60.000 fanova na Facebooku

Profesor matematike Toni Milun, svojim je pristupom poduke matematike kroz primjere iz stvarnog života, uspio postići da veliki broj mladih zavoli ili barem počne podnositi inače omraženi školski predmet. Sve to donijelo mu je veliki broj pratitelja na Facebooku, kojih je od jučer preko 60.000! 

Screenshot: HTV

Inače, profesora Tonija Miluna šira je javnost upoznala preko besplatnih instrukcija iz matematike, koje na zanimljiv način daje putem video linkova.

Hrvatski profesor matematike prikupio 50 tisuća fanova na Facebooku!

No, već dulje vremena uz matematičke teme, na njegovom su repertoaru pitanja tolerancije prema različitostima, ali i videomaterijali iz poduzetništva.

Više puta se stavio u službu osjetljivim društvenim skupinama

Inače Toni Milun se više puta stavio u službu društva te pomagao osjetljivim skupinama, kao što su mladi kockari. Naime, raznim izračunima je kroz nekoliko predavanja dokazao klincima ‘da je glupo ići u kladionicu, jer ona na kraju uvijek pobjeđuje’.

Osim toga osjetljivost je pokazao i za još uvijek neriješeno pitanje ‘švicaraca’. Kada je čuo za pripremu prijedloga konverzije kredita u švicarskim francima, sam se javio tadašnjem ministru financija Borisu Lalovcu, u želji da operativno pomogne u značajnim izračunima, kojima će se smanjiti rate brojnim ugroženim građanima.

Angažirao se te javno govorio i na prosvjedu podrške kurikularnoj reformi, na kojemu se 1. lipnja ove godine okupilo oko 40.000 ljudi.

Profesor Toni Milun izračunao za mlade: Na klađenju zarađuju samo država i kladionice

Na novoj njegovoj stranici pripremaju se lekcije iz programiranja

No, treba reći da nisu samo školarci prepoznali vrijednost rada profesora Miluna i njegova tima, nego su obrazovno-odgojni potencijal objava uočili i oglašavači. Sve to skupa je utjecalo da se od početaka promijene ciljevi i poruke koje se žele poslati.

– Kad smo krenuli snimati videa cilj je bio snimiti videa i pružiti učenicima još jedan način učenja matematike. Sad želimo poslati različite pozitivne poruke mladima. Jedna je da budu tolerantniji prema različitostima, jer različitosti nisu nešto što se treba otrpjeti, već među različitim ljudima imamo mogućnost pronaći suradnike koji bi nadopunili ona znanja koja mi nemamo, rekao nam je profesor Milun još prije dvije i pol godine, kada je imao, također velikih 50-ak tisuća pratitelja.

Prije nepunih tjdan dana, profesor Toni Milun je zajedno sa suradnicama preodjenuo svoju web stranicu, učinivši je tako još pristupačnijom, u tehnološkom smislu sve naprednijim generacijama. Upravo jedna novina na njegovoj stranici se izravno tiče sudonosa tehnologije i mladih.

Po novome posjetitelji mogu očekivati lekcije iz programiranja koje bi se svakako mogle svidjeti srednjoškolcima i studentima, a profesor Milun će se i dalje često osvrtati na matematičke probleme koji muče odrasle.

I za kraj evo jedan zadatak za samopuzdanje, koji je na Facebook stranici profesor Milun objavio uz status da je dosegao 60.000 fanova.  

Odgovori