Pretraga

Pronađena još jedna lažna diploma: ‘Nastavnik’ 17 godina predavao povijest i latinski

A- A+

Tek nekoliko dana nakon informacije kako je u ivanićgradskoj školi otkrivena lažna profesorica koja je ondje predavala 24 godine, otkriven je novi slučaj krivotvorenja diplome. Ovoga puta riječ je o ‘nastavniku’ dvije bjelovarske škole koji je imao krivotvorenu diplomu fakulteta iz Graza, a predavao je tako čak 17 godina.

Foto: srednja.hr

Kako piše bjelovar.live, u Bjelovaru je otkrivena nova krivotvorena diploma nastavnika koji je predavao u dvije tamošnje škole, Ekonomskoj i birotehničkoj školi te Medicinskoj školi. S lažnom magistarskom titulom predavao je latinski jezik i povijest.

Dobio izvanredni otkaz u obje škole

Izdvojeni članak

Poznato u kojoj je školi 24 godine radila lažna profesorica: ‘Djeca su je voljela’

Obje škole nalaze se u bjelovarskom srednjoškolskom centru, a odlučeno je da će na provjeru njegovu austrijsku diplomu poslati Ekonomska i birotehnička škola. Nakon što im je prije tjedan dana stiglo očitovanje koje govori da je diploma lažna, proslijedili su ga i Medicinskoj školi u kojoj je radio 17 godina.

– U ponedjeljak smo održali sjednicu Školskog odbora, na kojoj je odlučeno da se profesoru koji je zaposlen u našoj školi uruči izvanredni otkaz radi posjedovanja krivotvorene diplome. Otkaz će mu biti uručen osobno ili poštom, kazala je za bjelovar.live ravnateljica Medicinske, Biljana Balenović.

Sjednica Školskog odbora u Ekonomskoj i birotehničkoj školi održana je u utorak, a i u toj je školi odlučeno da će se lažnom profesoru uručiti izvanredni otkaz, potvrdio je to ravnatelj Vojislav Kranželić.

‘Ponos Hrvatske’ kazneno prijavljen državnom odvjetništvu

Izdvojeni članak

Velika anketa: Glasajte koja je od sedam srednjih škola u Bjelovaru najbolja

Nakon saznanja da se radi o lažnoj diplomi, Medicinska škola obavijestila je o tome Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te je ‘nastavnika’ kazneno prijavila policiji i državnom odvjetništvu. Iz Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru potvrdili su da je kaznena prijava zaprimljena i da je u tijeku provođenje izvida.

Inače, lažni profesor je prije 8 godina dobio i nagradu ‘Ponos Hrvatske’, koja se dodjeljuje osobama za iznimno hrabra i nesebična djela. Njemu je dodijeljena jer je ispred Medicinske škole stao u obranu učenika kojeg je maltretirala skupina starijih dječaka, prenosi bjelovar.live.

Ukupno je ovo 12 lažna isprava zaposlenih u obrazovnom sustavu, koja je otkrivena izvanrednom provjerom diploma prema naputku ministrice obrazovanja, Blaženke Divjak.

Copy link
Powered by Social Snap