Pretraga

Proširila se informacija da Sisačko-moslavačka zatvara sve škole: Provjerili smo u Stožeru je li to točno

Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u protekla 24 sata zabilježena su 542 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni rast od početka epidemije. U Sisačko-moslavačkoj broj novih slučajeva je 35, a situacija je poprilično loša u Popovači, gdje su dvije osnovne škole – OŠ Popovača i OŠ Zorke Sever – u potpunosti prešle na online nastavu. Društvenim mrežama počela je kružiti informacija da se zatvaraju sve škole Sisačko-moslavačke županije, što, kažu nam iz Stožera te županije – nije točno.

Foto: Pixabay/Alexandra Koch

– Kao roditelj i nastavnik pišem Vam u svoje ime, ali vjerujem i u ime velikog broja zabrinutih roditelja, učenika i svojih kolega. Naime, društvenim mrežama koje prate lokalna zbivanja širi se informacija da će Civilnom stožeru Sisačko-moslavačke županije biti predložen dvotjedni prelazak na online nastavu za sve škole naše županije. Svi znamo da online nastava nije i ne može biti dobro rješenje za sudionike nastavnog procesa te da se koristi u iznimnim situacijama, pismo je jedne nastavnice pristiglo na našu redakcijsku e-adresu.

Noćni klubovi i kafići i dalje će raditi samo do ponoći: Poznato do kojeg datuma se produljuje mjera

Smatra da epidemiološka situacija u toj županiji nije sjajna, ali da je daleko od zatvaranja škola ‘pogotovo uzmemo li u obzir da škole zasad nisu žarišta zaraze’.

– Molim Vas da provjerite opravdanost ove odluke. Zdravlje  je na prvom mjestu, ali naši učenici zaslužuju mogućnost normalnog školovanja dokle god to situacija dozvoljava. Dva tjedna se možda sada ne čini puno, ali ovakav potez bez presedana mogao bi prouzročiti probleme u daljnjoj provedbi nastave u našoj županiji ako se kao praksa uvede obustava nastave bez prave epidemiološke potrebe., zaključuje nastavnica u pismu.

Pa smo Sisačko-moslavačkoj županiji poslali službeni upit. Odgovaraju nam kako nije točno da će sve škole u županiji prijeći na online nastavu.

Mjere koje su za sada predložili Nacionalnom stožeru već su prihvaćene, a jedina restrikcija koja se odnosi na škole je preporuka da se odgode maturalna putovanja. Ostale nužne mjere koje su u Sisačko-moslavačkoj na snazi od ovog četvrtka, možete vidjeti u dokumentu ispod.

Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Proširila se informacija da Sisačko-moslavačka zatvara sve škole: Provjerili smo u Stožeru je li to točno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap