Pretraga

Prosvjednici se obrušili na nastavnike, pridružila im se i profesorica: ‘Djeci na satu ne dam da nose maske’

A- A+

Ispred HZJZ-a okupilo se stotinjak prosvjednika koji se protive dobrovoljnom testiranju učenika kao i mjerama koje se provode u školama, poput nošenja maski na satu ili na hodnicima. Izjave prosvjednika bile su blago rečeno nadrealne, od uspoređivanja škola s logorima i mučilištima do prozivanja profesora koji se drže provođenja mjera na nastavi. U izjavama im se pridružila i profesorica koja djeci na satu ne da nositi maske.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Dosta terora nad djecom, maske van iz škola‘ bila je samo jedna od poruka na transparentima prosvjednika koji su se danas u 10 sati okupili ispred zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu. Povod njihovog okupljanja je moguće uvođenje dobrovoljnog testiranja učenika svakog ponedjeljka koje je najavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Roditelji bi testove dobili te bi djecu testirali kod kuće ako žele, a takva mjera koštala bi oko 20 milijuna kuna.

Prosvjednicima je sporno i to tko će profitirati od prodaje testova, ali smetaju im i mjere u školama poput nošenja maski te COVID potvrde za radnike u školama. Među govornicima su bili Andrija Klarić, medicinska sestra Katarina koja je ostala bez posla jer se protivila mjerama i cijepljenju, profesorica tjelesnog iz Zagreba te majka učenika srednje škole.

– Svaka istina dođe na vidjelo, to i u Bibliji piše. Nadam se da sam opravdala svoju struku i svoje zanimanje. Ovo što ću sada reći odnosi se na one profesore koji nisu još probuđeni, nažalost. Moram izraziti duboko razočaranje i tugu naspram vas u čiji interes i čovječnost sam nedavno vjerovala, no duboko ste me razočarali. Sad već, osim što sumnjam u vašu inteligenciju i kompetentnost za posao koji obavljate, sumnjam u to da su ustanove za obrazovanje odmah iza medicinskih postale nesigurne kuće u koju sa strepnjom šaljemo svoju djecu, započela je medicinska sestra Katarina.

‘Škole su postale logori i mučilišta naše dječice’

U svom govoru rekla je kako su učitelji i profesori prodane duše koje samo izvršavaju naredbe i rade svoj posao.

– Škole su postale logori i mučilišta naše dječice gdje im uskraćujete osnovne ljudske potrebe poput potrebe za kisikom te im već dvije godine činite psiho fizičku torturu i uništavate im najljepše godine njihovog djetinjstva. Nemam lijepih riječi za vas. Umjesto igara i nevinog djetinjstva, djeca vode rasprave na temu čiji su mama ili tata cijepljeni. Eh moji profesori, nisam Isus i neću reći ‘Oprosti im Bože jer ne znaju što čine’ niti vam držati predavanje oko korone i o ovoj ‘plandemiji’, ali moram vam reći da nemate apsolutnog pojma o ničemu. Sramite se profesori koji niste ovdje sada da nas podržite i da zaštitite sebe, našu i vašu djecu. Ovo što provodite u školama nedopustivo je, nemate prava ulaziti u medicinski karton moje djece, zaključila je prosvjednica Katarina.

‘Jedan sam od rijetkih profesora koji ne da djeci kad idu na nastavu nositi maske’

Zatim se za riječ javila profesorica Jelena koja predaje Tjelesnu kulturu u Osnovnoj školi Vjenceslava Novaka u Zagrebu.

– Došla sam podržat ovaj prosvjed, ali nakratko jer mi uskoro počinje nastava. Inače sam majka dvoje djece i apsolutno sam za necijepljenje djece, vi nama možete raditi što god želite, ali nemojte nam dirat djecu. Jedan sam od rijetkih profesora koji baš ne da djeci kad idu na nastavu da nose maske. Ali moram reći za sve što ste kudili sad profesore, nisu svi takvi.

Izdvojeni članak

Fuchs o testiranju učenika kod kuće: ‘Tko želi lagati, vjerojatno će lagati, njima na sramotu’

‘Rekla sam sinu neka uđe u školu, uzme stolicu i razbije prozor, mama će ga platiti, ali ne daj da te cijepe’

Između ostalih prosvjednika za riječ se javila i majka čiji sin ide u treći razred srednje škole.

– Zove me sin iz škole i pita ‘Mama što da radim u panici sam’. Pitam ga što se dogodilo, kaže da policija privodi domara iz škole jer nema COVID potvrdu. Dijete traži da ide doma, pita me smije li ući u školu jer se boji da će ga zaključati i da će ga cijepiti unutra, boji se što će napraviti njegovoj cijeloj školi. Rekla sam mu: ‘Uđi u školu, uzmi stolicu i razbi prozor, mama će ga platiti, ali ne daj da te cijepe’, ispričala je majka Marijana.

Nakon što je njezina izjava završila, prilazi joj medicinska sestra Katarina i govori: ‘Reci im da si cijepljena’, na što majka Marijana govori: ‘Neću’. Osim njih govore su imali još i vjeroučitelj Ivan Pokupec i predstavnica Sindikata Prosvjetitelj koje možete pogledati u našem videu ispod.

Prosvjed HZJZ

Prosvjednici se obrušili na nastavnike, pridružila im se i profesorica: ‘Djeci na satu ne dam da nose maske’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap