Pretraga

Provjerite koji hrvatski učenici najbolje poznaju engleski jezik i iz kojih su škola

A- A+

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, državno natjecanje iz engleskog jezika ove se godine održavalo od 5.-7. travnja u Svetom Martinu na Muri, a okupilo je školarce koji su u svojim generacijama najbolji poznavatelji tog jezika. Srednjoškolsko natjecanje obuhvatilo je učenika 2. i 4. razreda, a osnovnoškolsko učenike osmih razreda. Provjerite tko su najbolji među njima.

Na državnom natjecanju iz engleskog jezika natjecati se mogu samo učenici 8. razreda osnovne i 2. i 4. razreda srednje škole koji pohađaju nastavu iz engleskoga jezika prema planu i programu Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Ova razina učenicima srednjih škola omogućuje da se natječu u dvije podskupine – A i B. Podskupina A tako je rezervirana za učenike gimnazija, a podskupina B za učenike ostalih srednjih škola. Na državnoj razini postoji i posebna, lista C, na kojoj se nalaze učenici koji su bilo kada tijekom svoga dosadašnjeg obrazovanja školovali na engleskom jeziku dulje od jedne školske godine ili koji su tijekom prethodne dvije školske godine školovali na engleskom jeziku u trajanju od jednog obrazovnog razdoblja do jedne školske godine. Ove godine je na državnom natjecanju bio samo jedan takav učenik.

Najbolji među drugim razredima 

Od gimnazijalaca drugih razreda najbolja je bila Laura Busak iz V. gimnazije Zagreb. Troje učenika; Kiša Bizović Grgas iz I. gimnazije Zagreb, Sara Šrepfler iz SŠ Valpovo i Alan Žabčić iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga osvojili su drugo mjesto. Na treće se mjesto smjestila Ivana Bošnjaković iz II. gimnazije Osijek. 

U kategoriji natjecanja za druge razrede strukovnih škola, najbolji je bio Kristan Vujičić iz zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Drugo mjesto pripalo je Luciu Lesaru iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, a treće Marku Opačiću iz zagrebačke Tehničke škole Ruđera Boškovića.

Rezultati_ 2. razredi by srednja.hr on Scribd

Najbolji među četvrtim razredima 

Lea Medančić iz Gimnazije Pula bila je najbolja u kategoriji gimnazijalaca četvrtih razreda, dok je drugo mjesto propalo Nevenu Jakopčiću iz križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Iza njih se na treće mjesto smjestio Nikola Petrović iz Gimnazije Karlovac. 

Među maturantima strukovnih škola najbolji je bio Rene Lovnički iz Prve ekonomske škole Zagreb, a slijede ga Robert Raos iz Pomorske škole Bakar i Ivor Tamarut iz Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Rezultati_4.razredi by srednja.hr on Scribd

Najuspješniji osnovci 

Najbolji je među osnovnoškolcima bio Lovro Dujić iz Oš Stanovi, a na drugom se mjestu našla Lucija Beškara iz vinkovačke OŠ Vladimira Nazora. Treće mjesto podijelio je troje učenika: Melanie Kraljić iz zaprešićke OŠ Antuna Augustinčića, Karlo Punčikar iz koprivničke OŠ Antun Nemčid Gostovinski i Luka Guliš OŠ Ljudevita Gaja Zaprešić.

Rezultati_OŠ by srednja.hr on Scribd

Share via
Copy link
Powered by Social Snap