Pretraga

Provjerite koji su učenici najbolji matematičari u državi i koje ih škole stvaraju

A- A+

Najbolji matematičari iz pojedinih županija od 3. do 5. travnja družili su se u Primoštenu, a povod njihova okupljanja bilo je državno natjecanje iz matematike. Ondje se okupilo 88 učenika osnovnih škola i ukupno 174 učenika srednjih škola.

Fotografija: XV. gimnazija Zagreb

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na ovogodišnjem su se državnom natjecanju iz matematike ukupno natjecala 262 učenika. U kategoriji osnovnih i srednjih škola, učenici su se natjecali u podskupinama, od petog do osmog razreda.

 Natjecanje za srednjoškolce održalo se u dvije varijante, A i B. Prva varijanta natjecanja bila je za učenike matematičkog usmjerenja, dok je varijanta B bila namijenjena učenicima ostalih srednjih škola. U obje varijante i srednjoškolci su se natjecali u podskupinama ovisno o razredu koji pohađaju. Kada se sagledaju ukupni rezultati srednjoškolaca, valja izdvojiti kako je najuspješnija na natjecanju bila XV. gimnazija Zagreb, s osvojena dva prva, dva druga i jednim trećim mjestom.

Izdvojeni članak

Zagrebački MIOC ‘potukao’ konkurenciju na državnom iz Informatike

Najbolji srednjoškolci u A varijanti 

Među 97 srednjoškolaca matematičkog usmjerenja, u prvim je razredima najbolji bio Martin-Josip Kocijan iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Drugo mjesto zauzeo je Luka Bulić Bračulj iz III. gimnazije Split, a iza njega se našla Ida Kolmanić iz Prve gimnazije Varaždin. 

U drugim razredima matematičkih usmjerenja, najbolji je bio Marin Varivoda, učenik Gimnazije Franje Petrića Zadar. Drugo i treće mjesto zauzeli su Luka Kraljević i Daniel Širola, a obojica su učenici XV. gimnazije Zagreb. 

Njihovi školski kolege, Petar Nižić-Nikolac i Tadej Petar Tukara osvojili su prvo i drugo mjesto u podskupini trećih razreda, a iza njih našao se Ivan Sinčić iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića. 

Od učenika četvrtih razreda matematičkih smjerova najbolji je bio Adrian Beker, učenik zagrebačke XV.gimnazije. Drugi je u ovoj podskupini bio Lugo Mihovilić iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, a treći Josip Kelava iz Prve gimnazije Varaždin.

Najbolji srednjoškolci u B varijanti 

U varijanti B za ostale srednje škole ukupno se natjecalo 77 učenika. Od njih 20-ero prvog razreda, najbolja je bila Mateja Vuradin, učenica Druge gimnazije Varaždin. Drugi je bio Mario Oraić iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, a treća Klara Zagajski iz Gimnazije Sesvete. 

Među drugašima, najbolji je bio Karlo Frankola iz SŠ Mate Blažine Labin, a drugo i treće mjesto pripalo je Josipu Srziću i Kim Staničić. Oboje su učenici iz SŠ fra. A.K. Miošića Makarska. 

Andrea Kosier iz I. gimnazije Zagreb bila je najbolja u trećim razredima, a iza nje se našao Lovre Kardum iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar. Treće mjesto u podskupini zauzeo je Tin Sertić iz Gimnazije Sisak. 

Od maturanata je u B varijanti čak troje učenika podijelilo prvo mjesto – Patrik Matošević iz Gimnazije i strukovne škole J. Dobrile Pazin, Nikola Pražić iz Gimnazije Andrije Mohorovičića i Tin Županić iz zaprešićke SŠ Bana Josipa Jelačića. Druga je bila Marija Puljić iz II. gimnazije Zagreb, a treći Matko Leljak iz Klasične gimnazije Zagreb.

Rezultati Državnog Natjecanja Iz Matematike 2017.__SŠ by srednja.hr on Scribd

Najbolji osnovnoškolci 

Među petim razredima osnovnih škola najbolja je matematičarka Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin, a slijede ju Tena Radoš iz OŠ Jordanovac i Ratko Jelavić iz OŠ Split 3. 

Namik Agić iz OŠ Krune Krstića iz Zadra osvojio je prvo mjesto u podskupini šestih razreda, a slijede ga Adin Anibal Santos Sepčić iz zagrebačke OŠ Augusta Šenoe i Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum. 

Među sedmašima je najbolji bio Bartol Bućan iz OŠ Bol-Split, dok je drugo mjesto pripalo Leonardi Vuković iz OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća. Filip Križanić iz OŠ A. i I. Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica bio je treći. 

U podskupini osmih razreda najbolji je bio Ivan Vojvodić iz OŠ Dobriše Cesarića iz Zagreba, a Krešimir Nežmah iz zagrebačke OŠ Matije Gupca bio je drugi. Treće mjesto dijele Gabrijel Radovčić iz šibenske OŠ Petra Krešimira IV. i Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof.

Rezultati Državnog Natjecanja Iz Matematike 2017.__OŠ by srednja.hr on Scribd

Provjerite koji su učenici najbolji matematičari u državi i koje ih škole stvaraju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap