Pretraga

Provjerite je li vaš nastavnik jedan od 100 inovativaca kojima je dodijeljeno 500.000 kuna

A- A+

Javni poziv za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) raspisalo je 3. prosinca. Poziv je bio namijenjen učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima u školama, a najboljima su dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 500.000 kuna.

Foto: Pixabay

Na javni poziv za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS) u MZO je pristiglo ukupno 398 sadržaja koji su poticali razvoj učeničkih područja u niz predmeta i međupredmetnih tema. Sredstva u ukupnom iznosu od 500.000 kuna podijeljena su na sto najboljih radova, djelatnicima osnovnih i srednjih škola čija imena, kao i naziv rada, možete vidjeti u dokumentu u nastavku.

Ipak, valja naglasiti kako u Odluci Ministarstva stoji da će autor svakog rada dobiti 5.000 kuna, ali u bruto iznosu, što bi značilo da se ova nagrada umanjuje za iznos doprinosa.

Kako je priopćeno iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, u prijavama su bili zastupljeni svi nastavni predmeti i međupredmetne teme, a najviše radova je iz područja: Informatike, Tehničke kulture, Matematike, Hrvatskog jezika, Biologije, Prirode, Engleskog jezika, Njemačkog jezika, Fizike, Geografije, Glazbene kulture, Glazbene umjetnosti, Vjeronauka, Likovne kulture, Likovne umjetnosti, Povijesti, Kemije i Tjelesne i zdravstvene kulture.

Izdvojeni članak

Namješten javni poziv od osam dana? Pomoćnica ministrice samo određenim ljudima otkriva nepoznate podatke

– Zahvaljujemo svim sudionicima što su svojim osobnim primjerom i kreativnošću pokazali da digitalna tehnologija može biti saveznik učitelju u pronalaženju načina za aktivnije sudjelovanje učenika i podizanju njihove zainteresiranosti za učenje. Pokazali su kako se digitalna tehnologija jednako može primijeniti kako u prirodnim i tehničkim, tako i u umjetničkim, društvenim i humanističkim predmetima u cilju unaprjeđenja obrazovanja, poručuju iz Ministarstva.

Podsjetimo, objava ovog javnog poziva izazvala je popriličnu buru. Naime, rok za prijavu digitalnih obrazovnih sadržaja bio je iznimno kratak, svega osam dana. Uz to, sam poziv bio je nedorečen u smislu uvjeta prijave, a pomoćnica ministrice, Lidija Kralj, u zatvorenim je Facebook grupama i na svom profilu dijelila je informacije koje sam poziv nije otkrivao. Time su za dio informacija ostali zakinuti oni koji nisu članovi pojedinih nastavničkih Facebook grupa, kao i oni koji nisu pratitelji ministričine pomoćnice na toj društvenoj mreži.

Provjerite je li vaš nastavnik jedan od 100 inovativaca kojima je dodijeljeno 500.000 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap