Pretraga

Prva županija donijela odluku o nastavi nakon praznika: Većina učenika online, obustavlja se za najmlađe

A- A+

Još uvijek traju proljetni praznici, a među učenicima, roditeljima i učiteljima vode se rasprave oko toga bi li se đaci u ponedjeljak uopće trebali vratiti u škole zbog epidemiološke situacije. Istarska županija donijela je odluku o nastavi u sljedećem tjednu. Prema njoj, svi učenici bit će na online nastavi do 17. travnja, dok se nastava u sljedećem tjednu obustavlja za najmlađe đake.

Dopuna teksta (8. travnja u 12:41h): Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, otkrio je uoči sjednice Vlade kako će učenici u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka biti na online nastavi. Više čitajte ovdje.

Foto: srednja.hr

Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1.649 novih slučajeva zaraze pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11.361. Učenici su sve do ponedjeljka na proljetnim praznicima, a postavlja se pitanje kako će se u sljedećem tjednu odvijati nastava s obzirom na epidemiološku situaciju. Stožer Istarske županije danas je objavio novu odluku o nastavi u razdoblju od 12. do 17 travnja.

– Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije, te uz pozitivno očitovanje osnivača škola Istarske županije, Grada Pule, Grada Rovinja, Grada Poreča, Grada Umaga, Grada Labina i Grada Pazina, nastava će se odvijati kako slijedi:

  • od 12. do 17. travnja 2021. – obustavlja se nastava u svim osnovnim školama u razrednoj nastavi, za niže razrede od I. do IV.
  • od 12. do 17. travnja 2021. – u svim osnovnim školama nastava za predmetnu nastavu za više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda odvijat će se prema modelu C, odnosno na daljinu (online)
  • od 12. do 17. travnja 2021. – u svim srednjim školama uključujući i za maturante, nastava će se odvijati prema modelu C, odnosno na daljinu (online), piše u odluci istarskog Stožera.

U istom dokumentu Stožer Istarske županije navodi da će se temeljem procjene epidemiološke situacije 14. travnja donijeti odluka o načinu odvijanja nastave u drugom tjednu nakon praznika, dakle od 19. travnja.

Dokument odluke županije možete vidjeti u nastavku, a ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [282.25 KB]

Copy link
Powered by Social Snap