Pretraga

Prva županija donijela odluku o nastavi u idućem tjednu, maturanti se vraćaju u klupe

A- A+

Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u Hrvatskoj je danas 2.904 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, što znači da se situacija i dalje puno ne popravlja. Iako je u Istarskoj županiji samo 11 novozaraženih, Stožer te županije donio je novu odluku prema kojoj većina učenika i idući tjedan nastavu ima online. U klupe se u odnosu na ovaj tjedan vraćaju istarski maturanti.

razred učenici učionica

Foto: Pixabay

Istarska županija, odnosno tamošnji Stožer civilne zaštite, donijeli su novu odluku o nastavi u idućem tjednu, a na snazi je od 3. do 7. svibnja. Prema njoj će u školama biti samo najmlađi osnovnoškolci, od 1. do 4. razreda, te maturanti koji su ovaj tjedan bili na online nastavi. Ostali učenici su na online nastavi.

– Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije – Stožer civilne zaštite Istarske županije donosi odluku:

  • od 3. svibnja do 7. svibnja 2021. godine — u svim osnovnim školama na području Istarske županije, nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda, odvijat će se prema modelu C, nastava na daljinu (on-line)
  • od 3. svibnja do 7. svibnja 2021. godine — u svim srednjim školama na području Istarske županije, nastava će se odvijati prema modelu C, nastava na daljinu (on-line)
  • od 3. svibnja do 7. svibnja 2021. godine — u svim srednjim školama na području Istarske županije za maturante, nastava će se odvijati prema modelu A, nastava u školi uživo — s pripadajućom praksom.
  • od 3. svibnja do 7. svibnja 2021. godine — u svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi na području Istarske županije, nastavlja se odvijati za niže razrede od I. do IV. prema modelu A, nastava u školi, piše u odluci istarskog Stožera CZ.

Podsjetimo, u ponedjeljak je i Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina najavio je da će stožeru predložiti otvaranje škola od ponedjeljka, ali samo za najmlađe učenike i maturante. Odluka PGŽ se očekuje ovih dana, a više o tome na poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap