Pretraga

Prvi župan najavio mogućnost povratka učenika u klupe od ponedjeljka, ali i dalje ne svih razreda

A- A+

Primorsko-goranska županija do ovog je tjedna imala nešto strože epidemiološke mjere od većine ostalih. One su popuštene od ovog ponedjeljka, ali svejedno su škole ostale na modelu C za sve učenike. Župan Zlatko Komadina najavio je da će stožeru predložiti otvaranje škola od ponedjeljka, ali samo za najmlađe učenike i maturante. Istodobno, PGŽ više nije županija s najvećim brojem zaraženih u prethodnom tjednu, nego je to Grad Zagreb.

Foto: Pexels

Na današnjoj konferenciji za medije u Primorsko-goranskoj županiji ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović naglasio je da podaci o novooboljelima u PGŽ u proteklom tjednu govore o blagom padu.

U PGŽ bi se u škole vratili najmlađi učenici i maturanti

Ondje su do danas na snazi bile nešto oštrije epidemiološke mjere. Od ovog ponedjeljka došlo je do popuštanja – sada je moguć rad terasa ugostiteljskih objekata kao i trgovina odjećom i obućom. Škole su još ovaj tjedan isključivo na C modelu nastave, odnosno online, a župan Zlatko Komadina za ponedjeljak najavljuje mogućnost povratka dijela učenika u klupe.

– Kao osnivač škola predložit ćemo Stožeru da se od sljedećeg tjedna u klupe vrate učenici prva četiri razreda osnovnih škola kao i maturanti. Danas imamo 110 zaraženih učenika, što je dvostruko manje nego prije dva tjedna. Želim zahvaliti i Riječkoj nadbiskupiji što su uvažavajući mjere i preporuke stožera i oni odgodili neke svoje aktivnosti, rekao je župan Komadina pritom misleći na pričesti i krizme.

Najviše zaraženih đaka protekli je tjedan imao Grad Zagreb

Upravo je Primorsko-goranska županija nekoliko tjedana zaredom bila prva po proju novozaraženih učenika. To više nije slučaj, najnoviji podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu i da je prošli tjedan najviše novozaraženih đaka bilo u Gradu Zagrebu, 387 (0,39%). Podsjetimo, u Zagrebu su na nastavi uživo svi učenici, osim srednjoškolaca od prvog do trećeg razreda. Stanje s brojem zaraženih učenika u proteklom tjednu možete vidjeti u tablici u nastavku.

Zaraženi učenici u proteklom tjednu| izvor: MZO

Inače, prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, trenutno najveći broj škola provodi kombinaciju nastave uživo i online (A i C model), njih 53%. Oko 29% škola je isključivo na nastavi uživo (A model), dok je oko 13% škola u potpunosti na nastavi na daljinu (C model).

Modeli nastave na dan 26. travnja 2021. | izvor: MZO

Prvi župan najavio mogućnost povratka učenika u klupe od ponedjeljka, ali i dalje ne svih razreda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap