Pretraga

Pulski srednjoškolci žele jutarnju smjenu pa bojkotirali nastavu

A- A+

Učenici trećeg razreda Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula počeli su s bojkotom u utorak, a već ih je dan nakon primio gradonačelnik Boris Miletić kako bi se upoznao s njihovim zahtjevima. Iako im on zapravo ne može puno pomoći, s obzirom na to da je Istarska županija osnivač škole, Miletić je najavio da će od Istarske županije i škole zatražiti da se izvidi kako se situacija može riješiti na najbolji mogući način. U srijedu je održan i roditeljski sastanak na kojem je odlučeno da će se formirati prijedlozi s kojima će se ići prema županiji, a u četvrtak su i srednjoškolci vraćeni u svoje klupe.

www.lipa-pu.hr

Učenici smjera turističko-hotelijerski komercijalist traže da umjesto u popodnevnoj, na nastavu dolaze u jutarnjoj smjeni. Ističu kako je problem u tome što većinu đaka iz razreda čine putnici koji na nastavu dolaze iz okolnih mjesta pa ne stižu na nulti sat.

O svemu su obavijestili i ravnateljicu koja je već u srijedu sazvala roditeljski sastanak, a u četvrtak ujutro pozvani su na dogovor i srednjoškolci koji su odmah i ostali na nastavi,

Izdvojeni članak

Istarski srednjoškolci snimaju TV emisije o pravima i obavezama građana

Škola ima 28 razreda i 60 nastavnika

– Oni su danas u školi. Imali smo jučer roditeljski sastanak gdje smo im objasnili naše organizacijske mogućnosti. Škola nastoji svima pravedno raspodijeliti smjene. Mi imamo 28 razrednih odjeljenja i nemamo dovoljno prostora da svima organiziramo nastavu ujutro pa svaki razred ima dvije godine popodne i dvije ujutro, izjavila nam je ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković kako kod njih funkcioniraju smjene.

Na jučerašnjem roditeljskom sastanku doneseni su neki zaključci o kojima će se raspravljati na Vijeću roditelja. Nakon što se formiraju prijedlozi s njima će se ići prema Županiji pa da se pokuša riješiti problem prostora za sve razrede.

– Svi stručnjaci škole razumiju njihove probleme, ali zbog organizacijskih mogućnosti trenutno ne možemo svima osigurati jutarnju nastavu. Najvažnije je da su učenici sada u školi te da smo ih naučili kako se može demokratskim putem tražiti ostvarivanje svojih prava, rekla nam je ravnateljica Petković.

Izdvojeni članak

Kultna studentska mjesta: Istarski je kroz 50 godina rađao prijateljstva, ali i rock mitove

Županija pokrenula projek

Iz Istarske županije nam odgovaraju kako su kao osnivač škole o nedolasku učenika na nastavu obaviješteni istoga dana od strane ravnateljice Petković, a već su razgovarali i s gradonačelnikom Miletićem.

– U cilju rješavanja prostorne problematike škola 2010. godine smo za područje Grada Pule osmislili Projekt pulske srednje škole, na koji je suglasnost dalo Gradsko vijeće Grada Pule, kao i nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Prema navedenom projektu, prošle školske godine stvorili smo uvjete za prelazak Gimnazije Pula u jednu smjenu, rekli su nam iz Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

U nastavku su dodali kako je ove školske godine rad u jednoj smjeni omogućen i za Srednju školu Vladimir Gortan Buje i Gospodarsku školu Buje. Osim toga, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, prema navedenom projektu, postaje Turistićko-ugostiteljski centar Stoja, za koji su od Ministarstva turizma ove godine dobili 900 tisuća kuna.

Pulski srednjoškolci žele jutarnju smjenu pa bojkotirali nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap