Pretraga

Ravnatelj škole čiji je učenik ‘roštiljao’ na klupi: Do sada nismo imali sličnih situacija

A- A+

Učenik Elektrotehničke i prometne škole Osijek kažnjen je ukorom nakon roštiljanja na klupi, a ravnatelj te škole Antun Kovačić kaže nam kako dosad nisu imali sličnih situacija. Pojašnjava kako je učenik kaznu dobio zbog ugrožavanja sigurnosti, a dodaje kako su s njime razgovarali kako bi mu pojasnili u čemu je zapravo problem.

foto: društvene mreže

– Potvrđujem da je učeniku nakon počinjenja djela sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera i Statutu škole izrečena odgojna mjera ukora, kaže Antun Kovačić, ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek.

Škola je, podsjećamo, ukorom kaznila učenika koji je “roštiljao” na satu. Podsjetimo, kako piše u obrazloženju odluke, učenik je za vrijeme odmora na školskoj klupi, koristeći dezinficijens kao gorivo koje je zapalio na improviziranom roštilju, grijao burek.

Izdvojeni članak

Roštiljao na klupi: Podgrijavao burek pa dobio ukor

Pitali smo ravnatelja je li ovo prvi puta da su tako nešto doživjeli.

– Do sada nismo imali sličnih događanja, no ističem da pri pojavi neprihvatljivih oblika ponašanja reagiramo sukladno svim zakonskim propisima u suradnji s učenicima, roditeljima i stručnom službom, radeći na prepoznavanju neprihvatljivih oblika ponašanja i odgoju učenika za pozitivne vrijednosti, ističe ravnatelj.

Naglašava kako su, osim što su mu dali ukor, s učenikom i razgovarali kako bi mu pojasnili u čemu je točno pogriješio.

– S učenikom su nakon incidenta provedeni razgovori u cilju poticanja učenika na odgovorno i primjereno ponašanje te uočavanja mogućnih posljedica koji su se ovakvim ponašanjem mogli dogoditi, zaključuje Kovačić. dipl.ing.,ravnatelj

Copy link
Powered by Social Snap