Pretraga

Razbijanje mita: Cijepljenje je proglašeno obveznim zbog farmaceutskog lobija koji truje narod kako bi osigurali priljev novca

U posljednjih godina razvile su se svakojake inicijative za ‘slobodu izbora’, među kojima je i ona za pravo roditelja da bira hoće li cijepiti svoje dijete. Srednja.hr razbija mitove o cijepljenju zbog kojih je došlo do ponovne epidemije ospica u Hrvatskoj, u 21. stoljeću.

cijepljenje

Svjedoci smo sve veće neinformiranosti i alternativnih činjenica vezanih za cijepljenje koji se koriste za  iskorištavanje ljudskih prava i sloboda radi postizanja osobnih koristi ili širenja panike. Broj djece koja nisu cijepljenja za sada je pao za 5,2% i nastavlja padati. Kako bismo pokušali informirati što više roditelja i zaustaviti ovaj opasan trend, razbit ćemo mitove o cijepljenju i autizmu te objasniti gdje staje sloboda roditelja i počinju prava djece.

MIT: Cijepljenje je proglašeno obveznim zbog farmaceutskog lobija koji truje narod kako bi osigurali priljev novca.

ISTINA:  Obavezno cijepljenje uvedeno je 1968. nakon masovne epidemije ospica koja je svake godine pogađala oko deset tisuća ljudi. Od uvođenja obaveznog cijepljenja, broj oboljelih od ospica se smanjio 98%, a broj umrlih 99,6%. Danas, 2017. godine, nakon što su se brojke oboljelih od ospica drastično smanjile zahvaljujući programu obveznog cijepljenja, dogodila se prva epidemija ospica od 50-ih godina prošlog

stoljeća. Uzrok ovog povratka bolesti prošlog stoljeća koja je uzela 282 života je odbijanje mnogih roditelja da cijepe svoju djecu nastalo na temelju alternativnih činjenica iznesenih u netočnom istraživanju dr. Andrewa Wakefielda iz 1998. godine. Farmaceutska industrija jest unosan posao kao i svaki drugi vezan uz proizvodnju dobara, ali ona je pod kontrolom znanosti i medicine koje tu kontrolu iz godine u godinu sve više postrožuju i usavršavaju.

S druge strane, alternativna i tradicionalna medicina su jednako profitabilne i ne čudi da zdušno sudjeluju u stvaranju slike tog rivala, čudovišta, farmaceutske industrije. Samo prošle godine alternativna i tradicionalna medicina u SAD – u donijele su 34.200.000.000 dolara profita. Nismo pretjerali s nulama.

Više o mitovima iz ovog područja pročitajte ovdje.