Pretraga

Rezultati ankete dokazali: Naši čitatelji protive se ukidanju odmora

A- A+

S pomalo suludim prijedlogom izašao je prošloga tjedna Sindikat Preporod. Zatražili su, naime, da se, zbog epidemiološke situacije, svi nastavni sati skrate na 30 minuta te da se ukinu svi odmori. Rezulati naše ankete pokazuju da se takvoj ideji protivi gotovo 68 posto čitatelja.

Foto: Dids; Pexels

Nastavni sati mogu biti teški za učenike. S vremenom vam opadne koncentracija. Sjetite se samo koliko ste puta jedva čekali da zvoni….

Izdvojeni članak

Sindikat traži skraćivanje nastavnih sati na 30 minuta, ali i ukidanje svih odmora

Međutim, prošlog tjedna pojavila se ideja da se ukinu školski odmori. Sindikat Preporod tražio je da se oni u potpunosti ukinu te da, uz skraćivanje nastavnih sati na 30 minuta, učenici čim prije odu doma.

– Preporučeno rješenje o organizaciji nastave u blok satovima potrebno je nadopuniti na način da se ne preporučuju odmori između nastavnih sati. Ukidanjem odmora skratit će se boravak učenika u učionici, ali i osigurati više vremena za dezinfekciju školskog prostora, pojasnili su svoj zahtjev.

Skoro 68 % reklo je ‘ne’

A slažete li se s idejom ukidanja odmora, pitali smo vas u anketi, u kojoj je do pisanja ovoga teksta glasalo preko 1.700 čitatelja.

Čak 67,92 % naših čitatelja potvrdilo je ono što bilo i za pretpostaviti – da nikako ne podržavaju tu ideju.

Za ukidanje odmora bilo je 27,63 %, dok je neodlučno ostalo 4,51 % naših čitatelja.

Odmor – ili za pušače ili za nikoga?

Spomenimo i kako je Sindikat Preporod početkom rujna imao drugačije stajalište. Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić požalio se početkom rujna u studiju N1 što upute za početak nastave, koje propisuju da je učitelj uvijek u razredu, ne definiraju što je s učiteljima puše jer pod odmorom moraju ostati u razredu.

Kako bi tek pušači izdržali cijeli dan bez odmora, nećemo ni pomišljati (možda bi im, doduše, dugoročno to dobro došlo jer bi vjerojatno prestali pušiti).