Pretraga

Rezultati ankete: Ispitanici se ne mogu usuglasiti oko školskih uniformi

A- A+

Potaknut inicijativom o eventualnom uvođenju uniformi u osnovne škole, portal Srednja.hr proveo je anketu na svojim čitateljima o tome trebaju li se uniforme uvesti u osnovne i srednje škole, a dobiveni rezultati nisu iznenađujući. Čitatelji se, baš kao i šira javnost, ne mogu usuglasiti oko uvođenja uniformi, a tek je neznatno veći broj onih koji bi uniforme uveli u škole.

foto: Printscreen/ Srednja.hr

Izdvojeni članak

Svi su jednaki: U školi u Osijeku uvedene uniforme za učenike

U nedavno objavljenom razgovoru, predsjednik odbora za obrazovanje i znanost Mladih HSLS-a, Hrvoje Bašić, otkrio je razloge za pokretanje inicijative i pobliže predstavio kampanju.

Od 421 glasa na anketu portala Srednja.hr, 49,41% ispitanika podržalo je inicijativu dok je njih 46,56% protiv uvođenja uniformi. Nešto više od 4% ispitanika ne zna trebaju li se uvoditi uniforme u osnovne i srednje škole.

– Od svih problema našeg obrazovnog sustava, uniforme su tek formalnost. Nisam ni za ni protiv, ali godinama gledam znatno veće manjkavosti sustava i uniforme su mi daleko na listi prioriteta. Jasno je da one neće promijeniti situaciju, kaže učiteljica razredne nastave, Dubravka Ćubrić.

Copy link
Powered by Social Snap