Pretraga

Rezultati ankete: Petina ispitanika bila zatreskana u svoje profesore

A- A+

Nerijetko se srednjoškolci ili studenti zatreskaju u profesore, pogotovo ako su mlađi, dobro izgledaju te zrače onim nečim što opije sve u razredu ili dvorani. Sigurno ste i vi u svojoj školi ili na fakultetu imali onog jednog profesora, profesoricu ili asistente koji su se svidjeli skoro svim kolegama. EduCentar je proveo anketu čiji su rezultati pokazali da je od 350 ispitanika petina bila zaljubljena u profesore.

education-portal.com

U školskim klupama ili na predavanjima, uz obavljanje obaveza vezanih za stjecanje obrazovanja, usko se veže i rađane sipmatija kao i ljubavi. Nerijetko se dogodi da ta simpatija bude profesor ili asistent. Portal EduCentar proveo je anketu koja je obuhvatila 350 sudionika kako bi doznali koliko ih je bilo zatreskano u svoje profesore ili su gajili simpatije prema istima.

Izdvojeni članak

Luda zaljubljenost: Zbog ovoga nas privlače drugi ljudi

Petina ispitanika se zaljubila u svoje predavače

Rezultati spomenute ankete pokazali su kako je 19 posto ispitanika, ili otprilike jedna petina, priznalo svoju zatreskanost u profesora ili profesoricu. Najčešće se radi o mladim i simpatičnim predavačima za kojima ‘plazi’ većina srednjoškolskih ili studentskih kolega. Upravo ta zaljubljenost učini predmet koji simpatije predaju zanimljivijim nego što vam je prije bio.

Druga petina ispitanika, točnije 21 posto, dalo je odgovor da su tek jednom gajili simpatije prema profesoru ili profesorici. Prema odgovorima koje su ispitanici davali, ta zatreskanost može doro ili loše utjecati na učenike ili studente.

Izdvojeni članak

Dečki stupaju u spolni odnos zbog tjelesnih potreba, cure zbog zaljubljenosti

Zatreskanost u profesore uzrokuje bolje ocjene iz tog predmeta

Dio ispitanika je istaknuo kako su htjeli privući pažnju dotičnih profesora te se istaknuti pa su počeli više učiti i skupljati bolje ocjene iz tog, ali i drugih predmeta kako bi stanjem u imeniku impresionirali simpatije.

– Profesor iz matematike bio je mlad i simpatičan, odmah sam krenula učiti i do kraja godine sam imala peticu, odgovorila je jedna ispitanica. Dok je potonje očito pozitivna strana, može se dogoditi i to da vam zatreskanost u profesore loše utječe na koncentraciju pa popustite s učenjem, a samim tim nagomilate loše ocjene.

No 60 posto ispitanika je odgovorilo da nikada nisu bili zaljubljeni u svoje profesore tijekom školovanja. – Bilo je dovoljno dečki u razredu pa nije bilo potrebe za time, navodi djevojka obuhvaćena ovom anketom. Druga, pak tvrdi da nije bila zatreskana, ali da istome ne treba pridavati toliko pozornosti jer je to sasvim normalna i česta pojava.

Copy link
Powered by Social Snap