Pretraga

Sindikat učitelja napao Capaka: Zaboravili ste na nastavnike

A- A+

Sindikat hrvatskih učitelja obratio se ravnatelju HZJZ-a Krunoslavu Capku i to putem Facebooka da pokažu kako je ironično da Capak, unatoč postojanju platforme cijepise, najavljuje da će građane na cijepljenje pozivati putem internetske stranice. Pitaju se čemu su nastavnici davali podatke o željama za cijepljenje, kad od njihova prioritetnog cijepljenja nema ništa.

Krunoslav Capak|Screenshot: Nova TV

– Kako je gospodin Capak u svom nedavnom priopćenju naveo da će se građani možda pozivati na cijepljenje putem web stranica, to ovim putem preko svoje Facebook stranice pozivamo HZJZ da organizira dogovoreno prioritetno cijepljenje prosvjetara, napisali su iz Sindikata hrvatskih učitelja.

Učiteljski sindikat na svom je Facebooku upozorio kako se  nakon popisivanja zainteresiranih prosvjetara za prioritetno cijepljenje dogodilo – veliko ništa.

– Prema prikupljenim informacijama s terena, osim u 3 županije gdje je ranije započelo cijepljenje (Sisačko-moslavačka, Međimurska i Primorsko-goranska županija), u većini županija zaposlenici još uvijek nemaju povratne informacije o mogućem početku cijepljenja, pišu iz Sindikata.

Kao izuzetak vide Grad Zagreb, gdje je dodatni problem to što se unaprijed ne daju informacije o cjepivu koje je na raspolaganju; Varaždinsku županiju te gradove Samobor, Pakrac i Lipik, gdje je provedeno cijepljenje te Gospi, (u kojem će cijepljene započeti sutra. U svim drugim krajevima, podaci o cijepljenju su nepoznati.

Izdvojeni članak
Radovan Fuchs

Fuchs otkrio kada bi trebalo krenuti cijepljenje po školama

– Jedine dostupne informacije su te da će u Karlovačkoj županiji cijepljenje započeti početkom svibnja te bi trebalo biti provedeno do 10. 5.2021. U Splitsko-dalmatinskoj županiji cijepljenje će započeti u dogovoru s ravnateljima (čitaj: možda nikad), ironični su sindikalisti.

Informacija nema

Uporozravaju da u većini županija, odnosno u čak njih 11 (ili 14 ako pribrojimo i županije gdje se samo u pojedinim gradovima provelo cijepljenje) ne postoje uopće informacije o početku dogovorenog prioritetnog cijepljenja prosvjetara.

– Štoviše, prema dostavljenim nam informacijama, za Zadarsku županiju za sada nema prioritetnog cijepljenja prosvjetara (možda se organizira subotama) te im je preporučeno da se prijave preko liječnika obiteljske medicine jer će tako prije doći na red (inače, prvi slobodni termin je 7. lipnja 2021. godine). Ukoliko imate neke dodatne informacije, molimo da nam javite…. mi podatke nećemo izgubiti, poručuju Krunoslavu Capaku, ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Uzaludna birokracija

Zaključuju kako se pitaju čemu onda popisivanje i silna birokracija jer, osim što platforma ne funkcionira, očito niti popis zainteresiranih prosvjetara nije imao puno smisla…

– Kako bismo pomogli državi u javnim pozivima, pozivamo putem svojih službenih stranica da nas se pozove!, poručuju Capaku.

Podsjetimo, prema inicijalnim najavama, cijepljenje nastavnika trebalo je početi još prije desetak dana.

Sindikat učitelja napao Capaka: Zaboravili ste na nastavnike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap