Pretraga

Škola koja se naziva isto kao njihova stradala je u potresu: Sada prikupljaju pomoć za kolege

A- A+

U potresu koji je u prosincu pogodio Banovinu, stradale su brojne obrazovne institucije. Među njima je OŠ ‘Ivan Goran Kovačić’ Gora. Zato su u drugoj školi koja nosi naziv našeg istog pjesnika, onoj u Slavonskom Brodu, pokrenuli akciju kojim će pomoći školi s Banovine.

Foto: press

– Potaknuti potresima koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju odlučili smo pokrenuti humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za jednu stradalu osnovnu školu. S osnovnom školom u Gori dijelimo zajedničko ime ‘Ivan Goran Kovačić’, stoga smo se odlučili pomoći njima i našu akciju nazvali ‘IGK za IGK u Gori’. Pozivamo sve naše učenike, roditelje, djelatnike i sugrađane dobre volje da nam se pridruže u ovome pothvatu, piše u uvodu svog dopisa ravnatelj OŠ ‘Ivan Goran Kovačić’ iz Slavonskog Broda, Zlatko Bagarić.

Novčana sredstva za opremanje škole u Gori svi (škole, građani, pravne osobe i ostali) mogu uplatiti do 15. travnja 2021. na poseban račun:

HR7223600003510212279
Zagrebačka banka d.d.,
Nikolina Fukšić (koordinatorica akcije)
model i poziv na broj: HR99

Planirani iznos koji škola iz Slavonskog Broda namjerava prikupiti za IGK u Gori je 50.000 kuna.

– Željeli bismo da ova akcija prevlada granice našega grada i županije te da se u nju uključe sve škole Republike Hrvatske koje povezuje ime ‘Ivan Goran Kovačić’. Svojim skromnim doprinosom željeli bismo vratiti djecu u školske klupe te vratiti osmjehe na lica svim učenicima i djelatnicima OŠ ‘Ivan Goran Kovačić’ u Gori, poručuje ravnatelj Bagarić u dopisu.

Škola koja se naziva isto kao njihova stradala je u potresu: Sada prikupljaju pomoć za kolege
Share via
Copy link
Powered by Social Snap