Pretraga

Škola koja zna nagraditi najbolje: Učeniku generacije poklonili putovanje po njegovu izboru

Izvrstan uspjeh nakon rada i truda kroz čitavu školsku godinu, sam je po sebi velika nagrada. Ipak, taj uspjeh prečesto prolazi nezamijećen. Da to ne mora biti tako te da napore svojih najboljih učenika itekako prepoznaju, pokazuje Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik. Oni su svog učenika generacije nagradili putovanjem po njegovu izboru, u vrijednosti od 2.000 kuna.

Foto: Facebook; Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik

Melko Dragojević maturant je Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik, konkretno smjera ekonomska gimnazija. Odličan je učenik, a uz sve školske obveze sudjeluje i u brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima, poput Erasmusa, govorništva i Lidrana.

Uzorno vladanje, odličan uspjeh i sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima

Kaže, voli biti aktivan na ovaj način, a najviše ga za rad motiviraju nova iskustva koja stječe te upoznavanje novih ljudi i mjesta. Upravo je Melka njegova škola proglasila učenikom generacije i nagradila ga putovanjem u vrijednosti od 2.000 kuna.

– Za nagradu nisam ni znao da postoji dok je nisam dobio, pa sam ostao začuđen kad sam ju primio. Putovanje još nisam odabrao, ali ću vjerojatno gledati da bude ili pred kraj ljeta, ili čak iduće godine, kaže nam Melko koji ove godine planira upisati ekonomiju.

Riječi hvale za Melka ima i sama ravnateljica škole, Suzana Đurđević.

– Učeniku generacije 2016./2017. Melku Dragojeviću, dodjeljujući nagradu u obliku vouchera za putovanje vrijednosti 2.000,00 kn iskazali smo našu zahvalnost i priznanje za njegov rad i značajan doprinos u izvannastavnim aktivnostima i školskim projektima. Osim što je Melko Dragojević odličan učenik uzornog vladanja sve četiri godine, aktivno je sudjelovao u školskim projektima, bio je član tima u Erasmus plus projektu te je aktivno sudjelovao u radu dramske skupine naše škole. Kao član dramske skupine, odigrao je nekoliko značajnih uloga, a zadnja uloga za našu školu bila je uloga Miha Pracata, rekla nam je ravnateljica Đurđević.

Nagrada kao motivacija na učenje i sudjelovanje u školskim aktivnostima

Prema riječima ravnateljice Đurđević i inače je praksa dubrovačke Ekonomske i trgovačke škole da se na kraju nastavne godine pohvaljuju i nagrađuju najbolji učenici.

– Kada je riječ o nagradama, one se dodjeljuju učenicima završnih razreda koji su sve četiri godine ostvarili odličan uspjeh i uzorno vladanje. Nagrade su najčešće u obliku knjiga, a za učenika ili učenicu generacije materijalna stvar poput sata za mladiće ili nakita za djevojke vrijednosti do 700,00 kn. Iz skupine nagrađenih učenika, Nastavničko vijeće odlučuje o učeniku odnosno učenici generacije, kaže ravnateljica.

Dodaje, ove su godine napravili iskorak u nagrađivanju učenika generacije želeći motivirati sadašnje i buduće učenike na učenje, redovito izvršavanje školskih obveza i aktivno sudjelovanje u školskim aktivnostima.

– Cjelokupni rad naše škole usmjeren je na stvaranje privlačnog i inovativnog obrazovanja koje je povezano s tržištem rada, a koje omogućuje našim učenicima stjecanje kompetencija za osobni i profesionalni razvoj te nastavak obrazovanja i cjeloživotno učenje, zaključila je ravnateljica Đurđević.