Pretraga

Ići će u školu i tijekom ljetnih praznika, ali ne učenici već nastavnici: Nastava traje deset dana

A- A+

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić 23. godinu zaredom održava se koncem kolovoza. Tijekom ljetnih praznika deset dana izrazito važne nastave proći će ljudi raznolikih zanimanja i interesa – od studenata i odgajatelja preko učitelja i profesora pa sve do samostalnih umjetnika.

razred učenici učionica

Foto: Pixabay

Već 23. godinu zaredom održava se Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić.

Škola za odgajatelje, učitelje i profesore

Škola će se održati ove godine pred kraj ljetnih praznika, od 18. do 28. kolovoza, a odvijat će se u Varaždinu. Kako ističu organizatori iz Hrvatskog filmskog saveza, mjesto je to “prvih susreta, dogradnje i usavršavanja u svijetu filma, fotografije radija i medija”.

Ova škola nije samo mjesto za učenike i studente, već i za profesore, odgajatelje, učitelje, kinoklubaše, ali i sve zaljubljenike u film te samostalne autore. Tomu je tako jer, ističu organizatori, današnja su djeca “djeca medija od najranije dobi”.

Prijave do polovine lipnja

Radi se o desetodnevnom programu koji je u 22 godine postojanja pohađalo više od 2.000 ljudi, a njegovi ga organizatori drže jednim od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj, odnosno među 150 najvažnijih na razini Europske unije.

Svake godine Škola medijske kulture održi više od sedamnaest programa u ukupno 90 školskih sati. Sve to godišnje vodi četrdesetak predavača, voditelja i stručnih suradnika programa. Za sudjelovanje se već možete prijaviti putem ove poveznice, zaključno s 15. lipnja.

Ići će u školu i tijekom ljetnih praznika, ali ne učenici već nastavnici: Nastava traje deset dana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap