Pretraga

Škola objavila da su djeca koja nose maske superiornija od drugih: Popričali smo s ravnateljem

A- A+

Osnovna škola fra Pavla Vučkovića Sinj preko službene stranice potaknula je roditelje da objasne učenicima kako su djeca koja nose maske bolja, odnosno superiornija, od onih koji ih ne nose. Obavijest su uklonili sa stranica škole, a ravnatelj Nikola Vučković kaže kako se psihologinja krivo izrazila. Tvrdi da djecu podučavaju solidarnosti i toleranciji.

Foto: Alin Luna, Unsplash

– Nije to nešto što smo mi smislili. Preporuka je našeg ministarstva i Vlade da se nose maske. Nisu ni oni to izmislili. To je preporuka čitave zemaljske kugle, kaže Nikola Vučković, ravnatelj Osnovne škole fra Pavla Vučkovića Sinj.

Sinjska osnovna škola, naime, objavila je savjete za roditelje u kojima ističu čudne stavove.

Savjetuju tako roditeljima da uče djecu “kako su djeca koja nose maske bolja od drugih koja ih ne nose.” Štoviše, pišu im i da igraju “na osjećaj superiornosti”.

Sporna objava uklonjena je sa stranica škole | screenshot: Osnovna škola fra Pavla Vučkovića Sinj

Nakon pisanja medija, sporne savjete ipak su uklonili sa svojih stranica.

Budući da je jednakost, po Ustavu, jedna od najviših vrednota za tumačenje ustavnog poretka Republike Hrvatske, nazvali smo ravnatelja da nam pojasni podučavaju li učenike nejednakosti i superiornosti, stvarima koje su suprotne i ustavu i međunarodnim konvencijama o pravima građanina.

– To je vjerojatno iz konteksta izvučeno. Cura se možda malo nespretno izrazila, komentirao nam je ravnatelj sporne savjete školske psihologinje.

Zanimalo nas je zašto su ih onda uklonili sa stranica škole.

– Ići će nova obavijest, rekao nam je ravnatelj.

Dodao je kako su škola nulte tolerancije na nasilje i da djecu uče solidarnosti i jednakosti.

Budući da su učenici i nastavnici u samoizolaciji, nastava im još nije krenula, no Vučković smatra da neće imati problema s nošenjem maski.

– Želim da se ova korona što prije završi. Međutim, bit će još nepogoda: potresa, poplava i zaraza. Moramo naučiti djecu da se znaju snaći u svim trenucima, zaključio je ravnatelj na kraju našeg razgovora.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap