Pretraga

Škola u Osijeku već 12 godina savršeno funkcionira bez domaćih zadaća

A- A+

Hrpa domaće zadaće koju nakon obaveza u školi većina učenika mora izvršavati, u osječkoj Osnovnoj školi ‘Vijenac’ odavno je prošlost. Kako bi rasteretili učenike i omogućili im da slobodno vrijeme provedu s obitelji i društvu, škola već dvanaest godina uspješno provodi nastavu bez domaće zadaće. 

Izdvojeni članak

[Najmaturantica] Buduća farmaceutkinja smanjila bi količinu domaćih zadaća

Na sveuopću radost roditelja, ali i samih učenika zadaća se u ovoj osječkoj školi riješava na nastavi i to bez poteškoća.Tako je Osnovna škola ‘Vijenac’ prva u Osijeku koja već od 2004. godine svojim učenicima olakšava provođenje slobodnog vremena bez obaveza, piše HRT.hr

Ako učenik kojim slučajem ne riješi zadaću za vrijeme nastave, to vrlo lako može obaviti kod kuće, no takvi su ističe ravnateljica škole.

– Učenike motiviramo da to zadaću napišu u školi, a ako ne stignu no malo je takvih, riješe to kod kuće. Drugi dan dobiju povratnu informaciju oko rješenja, ističe Vesna Vrbošić ravnateljica škole te dodaje kako to ne znači kako njihovi učenici ne rade kod kuće.

Iako nemaju klasične domaće zadaće, učenici svakako ponavljaju za sljedeći dan, no na taj se način mogu slobodno posvetiti svojim aktivnostima. 

– Prvo se odmorim od škole, nakon toga idem u glazbenu školu i onda popodne i navečer malo ponovim gradivo i odem na spavanje, ističe Stjepan učenik sedmog razreda kojemu pisanje domaćih zadaća kod kuće nimalo ne pada loše. 

Pisanje zadaće kod kuće u ovoj je školi iznimka, a ne pravilo koje itekako vrlo dobro funkcionira već zavidan broj godina. 

– Oni su jako motivirani za rad, silno se trude da to dovrše, posebice kad znaju da onda kod kuće neće imati posla oko zadaće, dodaje Ivana Macan učiteljica Hrvatskog jezika.