Pretraga

Škola za poželjeti: Učiteljica je pronašla razlog zbog kojeg djecu vodi u prirodu

A- A+

Marlena Bogdanović, učiteljica koja je prva u školu uvela tablete, krenula je u novi projekt. Kako bi dobila certifikat National Geographic Educatora,  s učenicima snima film. Tema je zaštita okoliša, a učenici će, kako bi dobili znanja o onečišćenju, dobar dio nastave provesti u prirodi.

U prirodi su imali i predavanje | foto: Marlena Bogdanović

Izdvojeni članak

Pet cool profesora koji su popravili hrvatsko društvo

Naš je moto 2T – tableti i tjelesni. Koliko vremena provedemo na tabletima, toliko ga provedemo i u fizičkoj aktivnosti, objašnjava nam jednostavnu filozofiju svog rada Marlena Bogdanović.

Inovativna učiteljica OŠ Tučepi krenula je u novi projekt.

Nakon što je postala poznata kao prva učiteljica koja je uvela tablete u nastavu, Bogdanović želi postati i Nations Geographic Educator.

Kako bi dobila ponosnu titulu, tj. kako bi joj jedna od najpoznatijih svjetskih televizijskih kuća dodijelila certifikat, Bogdanović s učenicima mora snimiti film.

Na satu su ‘pecali’ smeće | foto: Marlena Bogdanović

– Kao temu smo izabrali zaštitu okoliša. Ovdje puno ljudi živi od turizma i moramo zaštititi naše more. Zato smo počeli istraživati kako plastika zagađuje more, priča nam učiteljica.

A kako bi to bolje saznali nego na terenu. Svoje učenike drugog razreda zato je povela na obalu, gdje su održali nastavni sat.

Djeca su uživala, kaže učiteljica | foto: Marlena Bogdanović

Djeca su, kaže, uživala, no učiteljica im priprema još iznenađenja.

– Čeka nas još puno rada u prirodi. Uskoro ćemo na Biokovo, a onda nastavljamo, zaključila je Bogdanović.