Pretraga

Slobodni dani za školarce u 2018.: Na vašu radost moglo bi biti i nekoliko ‘spajanja s vikendom’

A- A+

Tijekom 2018. godine, točnije unutar školske godine 2017./2018. (o početku, završetku i slobodnim danima u  narednoj, konkretno školskoj godini 2018./2019., po tradiciji se odlučuje tek u ožujku-travnju nap. a.), učenike uz dio zimskog odmora te proljetni, očekuje još nekoliko slobodnih dana, koji bi se mogli ‘spajanjima s vikendom’ i umnožiti. No, krenimo redom.

foto: Pixabay.com

Učenici će nakon zimskog raspusta ponovno u klupe 15. siječnja, nakon čega slijede gotovo dva i pol radna mjeseca, tijekom kojih će odmor biti rezerviran isključivo za vikende.

Potom 29. ožujka, kada pada Veliki četvrtak, počinje proljetni odmor u trajanju od deset dana, nakon kojeg se učenici vraćaju u školske klupe 9. travnja.

Izdvojeni članak

Kalendar radnih i neradnih dana za školsku godinu 2017./2018.

Samo 22 dana poslije je neradni prvi svibnja, koji je u utorak, što ostavlja vrlo realne mogućnosti za odluku o spajanju prvog maja s vikendom prije. Ako se to dogodi, dobivate dakle još jedan mini odmor od četiri dana.

Slična situacija, mogla bi se ponoviti za Tijelovo, koje je također neradni dan, a ove godine pada na četvrtak 31. svibnja.

No, Tijelovo i eventualna spajanja s tim neradnim danom već neće zanimati maturatne, kojima nastava završava u utorak 22. svibnja.

Kraj nastave za ostale osnovce i srednjoškolce na rasporedu je u petak 15. lipnja.

Premda smo spomenuli kako će detalji o idućoj školskoj godini biti poznati po prilici u ožujku ili travnju, odmah sada možemo spomenuti kako je Dan neovisnosti u ponedjeljak, što znači da učenike sigurno čeka tri neradna dana u nizu, a Svi Sveti su u četvrtak, što ostavlja mogućnost za spajanje, po prethodno spomenutim principima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap