Pretraga

Pitali smo naše čitatelje je li ispravno samo maturante vratiti u srednje škole, evo što većina kaže

A- A+

Nakon odluke da se u srednje škole od ponedjeljka vraćaju samo maturanti, proveli smo anketu među našim čitateljima. Pitali smo ih smatraju li ispravnom tu odluku, a većina njih odgovorila je složno – ne!

Foto: Alexandra Koch; Pixabay

Nakon što je velika većina županija, sem Istarske i Primorsko-goranske, poslušala sugestiju ministra obrazovanja Radovana Fuchsa, postalo je izvjesno da se od ponedjeljka u srednjoškolske klupe vraćaju samo maturanti. Preciznije, učenici četvrtih godina u četverogodišnjim školama te učenici petih godina u petogodišnjim školama. Jedan od službenih razloga za takvu odluku je nesmetana priprema za maturu i njeno redovito održavanje.

Naši čitatelji kažu da to nije dobro

Kako je bilo neslaganja među županijama, ali i među komentatorima na društvenim mrežama, odlučili smo provesti anketu među našim čitateljima. Pitali smo ih smatraju li ispravnom odluku da se u srednje škole od sutra vraćaju samo maturanti. U našoj je anketi, u trenutku pisanja ovog teksta, sudjelovalo ukupno 2.987 ispitanika.

Većina njih, točnije 1.858 ispitanika smatra da nije ispravna odluka da se maturanti vrate u školske klupe već drže da kad su kod kuće imaju više vremena pripremati se za maturu. Njih 877, dakle nešto manje od trećine, kaže da je odluka ispravna i da će se maturanti u školama na nastavi bolje pripremiti za maturu.

Za one koji nisu sigurni kojoj bi strani dali svoj glas, ostavili smo i nisam siguran/na neutralnu opciju. Toj je opciji pripalo manje od desetine glasova, točnije 252 ispitanika kazali su da nisu sigurni je li ispravna odluka vratiti maturante u školske klupe od ponedjeljka.

Rezultate ankete kako se mijenjaju s protekom vremena možete vidjeti ispod.

Pitali smo naše čitatelje je li ispravno samo maturante vratiti u srednje škole, evo što većina kaže
Share via
Copy link
Powered by Social Snap