Pretraga

Srednjoškolac iz Broda osmislio program e-Dnevnik Plus koji predviđa prosjek ocjena

A- A+

Kristijan Rosandić, učenik drugog razreda srednje Tehničke škole u Slavonskom Brodu, osmislio je programski dodatak e-Dnevnika koji će biti od velike pomoći školarcima i njihovim roditeljima. Kako se bliži kraj školske godine, učenici sve više razmišljaju o svojim zaključnim ocjenama, načinima na koje neke mogu popraviti te planiraju moguće završne prosjeke. Program e-Dnevnik Plus bavi se upravo time – računanjem i kalkuliranjem mogućeg ukupnog prosjeka i prosjeka ocjena po predmetima.

Foto: Youtube/Screenshot

Ekstenzija u sklopu standardnog e-Dnevnika omogućuje nove funkcionalnosti, poput dodavanja ocjena u svrhu planiranja uspjeha po predmetima, snimanje, statistiku i još poneku opciju koju izvorni sustav ne nudi. Program, dakle, računa kombinacije. Jednostavnim rječnikom, koliko će, na primjer, učenik imati iz nekog predmeta ako iz zadnja dva ispita dobije petice. Ili s koliko će proći ako mu ocjene do kraja godine ostanu nepromijenjene.

Važno je naglasiti da ubacivanje ocjena u e-Dnevnik Plus ne mijenja stvarno stanje stvari u službenom e-Dnevniku. A i baš smo nedavno pisali o dugogodišnjim zatvorskim kaznama koje učenicima prijete zbog mijenjanja ocjena u sustavu e-Dnevnika.

Izdvojeni članak

Pitali smo CARNET hakiraju li učenici e-Dnevnike: Počiniteljima prijeti zatvor do osam godina

Ekstenziju e-Dnevnik Plus moguće je besplatno preuzeti u Chrome web trgovini putem sljedećeg linka. Recenziju su samo pozitivne.

– Odlično zamišljeno, još bolje implementirano. Jako korisno, za svaku pohvalu!, stoji u ocjenama programa.

Za sve ostale informacije, posjetite službenu stranicu e-Dnevnik Plusa.

 

Srednjoškolac iz Broda osmislio program e-Dnevnik Plus koji predviđa prosjek ocjena
Share via
Copy link
Powered by Social Snap