Pretraga

Srednjoškolce iz Ludbrega ravnatelj nagradio s 1280 kuna

Ravnatelj Srednje strukovne škole Ludbreg učenike 2. b razreda novčano je nagradio za izradu stolaca, stolova, vješalica i sličnih stvari s kojima će škola urediti unutrašnjost zgrade u koju su privremeno uselili dok čekaju završetak svog novog doma, koji bi trebao biti gotov do 2018. godine.

foto: školska arhiva

Učenici 2. b razreda Srednje škole Ludbreg izradili su stolce, klupe i vješalice za unutrašnjost zgrade u koju su se privremeno uselili pa ih je ravnatelj prije odlaska na praznike nagradio s ukupno 1280 kuna.

Ova nova škola osnovana je prije dvije godine. Trenutno borave u samom centru gradića, koji se prema lokalnoj legendi smatra središtem svijeta. Od 2018. trebali bi useliti u svoj stalni dom, koji će također uređivati njihovi vlastiti učenici.

Školski interijer ludbreški srednjoškolci izradili su u sklopu praktične nastave za trogodišnje zanimanje strojobravara, CNC operatera, bravara i tokara, gdje su učili izrađivati stolce i stolove.

– Ovo je prvi put da ovako novčano nagrađujemo naše učenike, a na to smo se odlučili jer nam se čini fer platiti ih za ono što su proizveli. Smatramo da svima odgovara ovakva suradnja, jer je nama tako jeftinije opremiti školu, a učenici kroz praksu stječu potrebno znanje, objasnio je ravnatelj Josip Zdelar svoju odluku.

U razgovoru je istaknuo kako kroz praktične radionice učenika surađuju i s Elektrostrojarskom školom i Srednjom strukovnom školom iz Varaždina te Obrtničkim učilištem koje se bavi obrazovanjem odraslih, a uz to, vještinu za svoju buduću profesiju stječu i na praksi kod obrtnika.

Trebaju li ravnatelji nagrađivati učenike za njihov rad?