Pretraga

Stigla je i službena odluka Grada Zagreba, evo koji se razredi vraćaju u škole

A- A+

Grad Zagreb školama je poslao i službeno odluku o organizaciji nastave u sljedećem tjednu. Na nastavi uživo će, kako je i bilo najavljeno, biti svi osnovnoškolci i maturanti. Ostali srednjoškolci ostaju na online nastavi.

Foto: Unsplash

Nakon što su u četvrtak Gradski ured za obrazovanje u Zagrebu i privremena gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević obznanili kako su nacionalnom Stožeru uputili prijedlog oko organizacije nastave, danas su škole dobile i službenu obavijest Gradskog ureda vezanu uz organizaciju nastave.

Uživo svi osnovnoškolci i maturanti

– Obavještavamo vas da će se odgojno-obrazovni rad osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba u razdoblju od 19. do 23. travnja 2021. godine organizirati tako da će se nastava za učenike osnovnih škola (1.- 8. razred), kao i za učenike završnih 4. razreda gimnazija i strukovnih škola te 5. razreda medicinskih škola odvijati prema modelu A. Za učenike preostalih razreda srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu. U glazbenim školama individualna nastava instrumenta održavat će se prema modelu A, za sve učenike, piše u dokumentu kojeg potpisuje pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.

Još je u četvrtak privremena gradonačelnica Zagreba i kandidatkinja na predstojećim izborima, Jelena Pavičić Vukičević, rekla da srednjoškolci ostaju doma jer su to učenici koji koriste javni prijevoz.

– Svjesni smo da je u javnom prijevozu opasnost širenja virusa veća i želimo zaštiti svoje sugrađane. Osnovnoškolci idu u škole u svojim kvartovima i molim srednjoškolce da se strpe još tjedan dana, kazala je Pavičić Vukičević.

Izdvojeni članak

Zagrebačka i Splitsko-dalmatinska županija odlučile koji razredi u ponedjeljak idu u školu

Odluka u suprotnosti s Božinovićevim izjavama

Odluka da se dio učenika u Zagrebu vrati u školu pomalo je u suprotnosti s onim što je jučer govorio načelnik nacionalnog Stožera i potpredsjednik Vlade, Davor Božinović. On je istaknuo kako je nelogično da se mijenja model nastave dok brojke novozaraženih rastu.

– Mislim da u ovom trenutnu nema puno razloga da se mijenja ta odluka jer nam brojevi ne padaju. Naime, brojevi nam rastu pa i u odnosu na trenutak kad se odlučilo da se ide s C modelom. Znači, ako ste u određenoj incidenciji predlagali i počeli primjenjivati C model, nije logično, ako brojevi novozaraženih od tada rastu, da se kreće u popuštanje, rekao je u četvrtak Božinović.

U nastavku se nalazi odluka Grada Zagreba, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [279.23 KB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap