Pretraga

Stigla nova odluka, u Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka se mijenja model nastave

A- A+

Zagrebačka županija među rijetkima je u kojoj se srednjoškolci, osim maturanata, ovoga tjedna nisu vratili u klupe. Iako je bilo rečeno da se takva odluka neće mijenjati do kraja mjeseca, došlo je do malog obrata pa se svi srednjoškolci u učionice ipak vraćaju 22. veljače.

Foto: Pixabay

– Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija prema kojoj se nastava za sve učenike osnovnih i srednjih škola od ponedjeljka, 22. veljače 2021. godine organizira uživo, prema modelu A, priopćeno je iz Zagrebačke županije.

Podsjetimo, početkom ovog tjedna u 15 županija svi učenici prešli su na model A nastave dok je u njih šest nastava drugačije organizirana. Među tih šest je i Zagrebačka županija, gdje su u školama ovaj tjedan samo osnovci i maturanti, ostali su na online nastavi.

Izdvojeni članak

Doznajte u kojim županijama se od ponedjeljka svi vraćaju u škole, a u kojima ne

To se, dakle, mijenja od ponedjeljka, a iz županije ističu kako je odluka o organizaciji nastave za osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županija donesena na preporuku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije ‘imajući u vidu povoljniju epidemiološku situaciju’. Prema podacima Stožera Zagrebačke županije u posljednja 24 sata ondje je 55 novozaraženih, a samoizolacija je propisana učenicima četiriju razreda.

Iz Županije i ovom prilikom napominju kako grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije. Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap