Pretraga

Sutra kreće nastava za većinu učenika, no samo neki idu u škole: Ovo je sve što znamo o povratku s praznika

A- A+

Dugo ne pamtimo da su zimski praznici ovako dugo trajali. Došli su kraju, a sutra kreće drugo polugodište. Ne vraćaju se svi na nastavu, neki nemaju gdje, a nekima službeno neće ni započeti nastava.

razred učenici učionica

Foto: pixabay

Sitno se broji do završetka ovogodišnjih zimskih praznika. Sutra će se, tek manji dio učenika vratiti u školske klupe, a ovi će ostali uz svoje kompjutere i tablete virtualno započeti drugo polugodište.

Mališi i maturanti u škole

Prema dogovoru ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa i županija, u škole se sutra vraćaju učenici nižih razreda osnovnih škola te maturanti, odnosno učenici četvrtih i petih završnih razreda u svojim školama. Nije konkretizirano do kada će trajati ovaj režim nastave. Taj je model prihvatila većina županija, no dvije su ipak donijele svoje odluke. U Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji u školske će se klupe vratiti samo osnovnoškolski mališi, dok će maturanti ostati kod kuće. Oko toga je nastao mali sukob mišljenja na relaciji Ministarstvo-županije, a srednja.hr provela je anketu među našim čitateljima.

Početak nastave odgođen u 17 škola

Iako se do četvrtka baratalo manjim brojkama, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluke prema kojima se početak polugodišta odgađa u čak 17 škola na području Sisačko-moslavačke županije. U dijelu njih nastave neće biti do kraja mjeseca. Prvom odlukom Ministarstvo je suglasno s odgodom početka polugodišta najdulje do 29. siječnja za devet škola čiji je osnivač Grad Sisak. Riječ je o OŠ Braće Ribar Sisak, OŠ Braće Bobetko Sisak, OŠ Sela, OŠ Ivana Kukuljevića Sisak, OŠ 22. lipnja Sisak, OŠ Viktorovac Sisak, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, OŠ Galdovo Sisak i OŠ Ivana Antolčića Komarevo.

U drugoj odluci Ministarstvo je za još osam škola čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija odobrilo odgodu polugodišta do 25. siječnja. Tako je za tjedan dana odgođen je početak polugodišta u I. osnovnoj školi Petrinja, OŠ Mate Lovraka Petrinja, OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, OŠ Jabukovac, OŠ Glina, OŠ Vladimir Nazor Topusko, Srednjoj školi Glina.

U Zagrebu tuneli i vježbe evakuacije za djecu

Iako je pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić govorio da se to neće raditi, ministar Radovan Fuchs koncem ovog tjedna potvrdio da su se radovi na saniranju štete na fasadama zgrada i zgradama intenzivirali. Ondje gdje se šteta nije mogla sanirati efektivno i brzo sagrađeni su tzv. ‘tuneli’, odnosno postavljene su skele ispod kojih građani i posebno djeca te učenici mogu sigurno prolaziti. Osim toga, prvi će školski dan za sve školarce u Zagrebu započeti vježbom evakuacije u slučaju potresa.

Sutra kreće nastava za većinu učenika, no samo neki idu u škole: Ovo je sve što znamo o povratku s praznika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap