Pretraga

Tisuću roditelja potpisalo peticiju: Online nastava je štetna, djeca moraju u školu

A- A+

Više od tisuću roditelja potpisalo je peticiju koju je pokrenula Udruga Naša djeca iz Mostara. Od tamošnjih vlasti traže da se nastava iduće školske godine održava u školama, a ne na daljinu.

pixabay.com

– Od Vlade Hercegovačko -neretvanske županije, ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, ministarstva zdravstva, Kriznog stožera, gradonačelnika i načelnika općina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji tražimo da se nastava odvija isključivo u školi, osim u slučaju opće karantene, stoji u zahtjevu preko tisuću roditelja.

Udruga Naša djeca sa sjedištem u Mostaru pokrenula je peticiju naziva ‘Vratimo djecu u škole za školsku godinu 2020./2021 godinu’.

Od županijskih, hercegovačko-neretvanskih vlasti traže održavanje nastave u školama, a ne online kako je to bilo u drugom dijelu prošle nastavne godine radi sprječavanja širenja koronavirusa.

Djeca nisu ni prenositelji, niti su u opasnosti

Izdvojeni članak

Preko 15 tisuća naših čitatelja odgovorilo žele li najesen online nastavu

Pojašnjavaju se kako razvijenije države u stanju epidemije koronavirusa planiraju povratak djece u školske klupe na jesen.

– Djeca nisu glavni prenositelji covid-19 infekcije i epidemije, niti su izloženi najvećem riziku a upravo oni najviše ispaštaju. Ne umanjujući trud većine prosvjetnih djelatnika u odvijanju nastave na daljinu proteklih mjeseci, mi, roditelji, najbolje smo upoznati s teškoćama i zakinutosti u obrazovanju naše djece, pojašnjavaju svoj zahtjev.

Nastava na daljinu uzrokuje štetu!

Navode i kako učenje na daljinu kod djece može ‘može rezultirati obrazovnom, društvenom i emocionalnom štetom’, jer se odnos učitelj – učenik i svakodnevna komunikacija u razredu ne mogu zamijeniti isključivo ekranom.

U slučaju pak da se zbog širenja koronavirusa ponovno uvedu strože mjere, udruga Naša djeca traži od vlasti da se svoj djeci osiguraju tehnički uvjeti od pristupa internetu te uređaji za praćenje i sudjelovanje u nastavi na daljinu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap