Pretraga

Traže se inovativni projekti: Država školama daje 800.000 kuna

A- A+

Turiste je danas teško zadovoljiti. Odlučilo je tome stati na kraj i Ministarstvo turizma i sporta, koje školama dodjeluje ukupno 800.000 kuna za razvitak inovativnih turističkih programa. Pojedina škola za projekt može dobiti čak 25.000 kuna.

ilustracija: Sergii Gulenok za Unsplash

Eko turistička destinacija, turizam s elementima volonturizma (turist-volonter), turistički proizvod koji pruža lokalno iskustvo (npr. turistima se pruža mogućnost sudjelovanja u tradicionalnim igrama, kulturnim, gospodarskim aktivnostima, svakodnevnom životu i sl.), primjena IT tehnologije u kreiranju turističkog proizvoda destinacije (npr. virtualna stvarnost – omogućiti „posjet“ teže dostupnim lokacijama – spilje, arheloška nalazišta i sl; osoba s ograničenom pokretljivosti i dr.)…

Stvari su to koje kroz inovativne projekte mogu osmisliti škole, a za koje od Ministarstva turizma i sporta mogu dobiti do 25.000 kuna po školi odnosno 50.000 kuna po projektu ako ga dvije ili više škola radi zajedno.

– Ukupno 800 tisuća kuna namijenjeno je za širok spektar projekata na temu eko turistička destinacija, turizam s elementima volonturizma (turist-volonter), turistički proizvod koji pruža lokalno iskustvo, primjena IT tehnologije u kreiranju turističkog proizvoda destinacije, kažu iz Ministarstva turizma.

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači Grad npr. Zagreb, županija ili Republika Hrvatska. Iznos zatraženih sredstava može najviše biti 25 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedna škola, odnosno 50 tisuća kuna ukoliko se prijavljuju dvije ili više škola. Prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava, najavljuju iz ministarstva Nikoline Brnjac, imat će projekti koji uključuju suradnju s gospodarskim subjektima, institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora te projekti koje prijavljuju najmanje dvije škole partneri iz različitih obrazovnih sektora.

– Ukupno dva i pol milijuna kuna bit će dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu primjenom inovativnih rješenja u cilju održivog razvoja. Projekte mogu prijaviti strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva, dodali su iz Ministarstva turizma i sporta.

Rok školama za prijavu je 15. ožujka, a javni poziv, upute za škole i primjere ugovora, možete vidjeti na stranicama MTS-a.

Traže se inovativni projekti: Država školama daje 800.000 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap