Pretraga

Treba li ukinuti maturalce? Pitamo vas za mišljenje, sudjelujte u anketi

A- A+

Mnogi će reći da im je maturalac, bilo osnovnoškolski bilo srednjoškolski, jedan od najdražih trenutaka školovanja. Posebno su tužni bili oni koji zbog koronavirusa zadnjih godina nisu mogli doživjeti maturalac, a činilo se da će se sada kada više nema posebnih epidemioloških mjera sve vratiti na staro. No, zbog nedavnog nesretnog slučaja krenule su rasprave treba li ukinuti maturalce. Upravo to vas pitamo u anketi.

zabava plaža

Maturalac | foto: Unsplash

Maturalna putovanja često su i prva putovanja izvan države na koja odlaze učenici i to bez svojih roditelja. Prilika im je to da posjete neku novu državu, upoznaju druge kulture, a možda i steknu nova prijateljstva. Najčešće se odlazi u Prag, Španjolsku ili Grčku, dok se za vrijeme pandemije ‘moralo’ putovati unutar Hrvatske.

Izdvojeni članak
pejzaž praga, glavnog grada češke

Škola zavijena u crno: Na maturalcu u Pragu poginuo 17-godišnji učenik iz Istre

Kako pandemije više nema škole su se uglavnom vratile na staro te ponovno organiziraju maturalna putovanja. Ipak, nedavni događaj u kojem je poginuo učenik na maturalcu u Pragu potaknuo je brojne rasprave treba li ukinuti maturalce. Neki će reći da je cilj tih putovanja jedino zabava učenika i alkohol te da nedostaje edukativnih sadržaja tijekom samog putovanja. Drugi pak misle da je to odlična prilika za povezivanje s razrednim kolegama, ali i profesorima, a uz to se još može i obići neka destinacija.

Stoga, mi smo vas odlučili pitati za mišljenje treba li ukinuti maturalce. Smatrate li da na maturalcima nedostaje edukativnog sadržaja te da se učenici previše ‘opuste’ ili mislite da su maturalci zadnja prilika da se učenici sprijatelje i zabave u svom društvu. Sudjelujte u našoj anketi.

Trebaju li se ukinuti maturalna putovanja?

Copy link
Powered by Social Snap