Pretraga

I treća županija zatražila skraćivanje nastavnog sata: Nabavit će i maske za učenike

A- A+

Nakon Grada Zagreba i Primorsko-goranske županije, i Splitsko-dalmatinska županija zatražila je skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta. Uz to, danas su se pohvalili kako su osigurali zaštitne maske za učitelje i nastavnike.

Foto: Alin Luna, Unsplash

– Maska će biti obvezna u školama za učenike od 5. do 8. razreda i u srednjim školama. Jedan od poteza koji smo napravili, tražili smo da nastavni sat traje 40 minuta. Odluka Županije je da će se nabaviti maske za sve učenike i nastavnike, rekao je pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić.

Izdvojeni članak

Jedna županija kupila maske za sve učenike i nastavnike: Traže i skraćenje nastavnog sata

I Splitsko-dalmatinska županija zatražila je skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta, javlja Slobodna Dalmacija.

Đonlić  je naglasio kako nova školska godina počinje 7. rujna, kako je ranije bilo i najavljeno.

Podsjetimo, i skraćivanje nastavnog sata za pet minuta, ali i nabavku maski, najavili su već i Grad Zagreb i Primorsko-goranska županija. Splitsko-dalmatinska županija tako je treća županija u nizu po obje ove epidemiološke mjere.

Suglasnost za skraćivanje nastavnog sata mora izdati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, što je Grad Zagreb već i dobio.

Odobrenje za kraće nastavne sate kako bi se škole stigle dezinficirati između različitih smjena će, najavili su u Ministarstvu, dati svima za koje se ustvrdi da je ono potrebno.

Copy link
Powered by Social Snap