Pretraga

Tužna vijest zatekla je Kineziološki fakultet: U 63. godini iznenada preminula cijenjena profesorica

A- A+

Zagrebački Kineziološki fakultet jučer je na svojim stranicama objavio tužnu vijest. U 63. godini života iznenada je preminula dugogodišnja profesorica tog fakulteta, Nada Grčić-Zubčević. Predavala je na Zavodu za kineziologiju sporta, i to kolegije iz metodike poučavanja i treninga u plivanju, sinkroniziranog i sportskog plivanja te kolegije o specifičnostima rada s djecom u plivanju i ronjenju. U brojnim komentarima na Facebooku fakulteta, studenti i kolege opraštaju se od profesorice Grčić-Zubčević.

Nada Grčić-Zubčević | Foto: Kineziološki fakultet u Zagrebu

– Ovim putem javljamo svim znancima, prijateljima i suradnicima tužnu vijest da nas je dana 30. svibnja 2018. godine u 63. godini života iznenada zauvijek napustila prof. dr. sc. Nada Grčić-Zubčević, dugogodišnja nastavnica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, naša draga i poštovana kolegica, prijateljica i suradnica. Točan termin i mjesto održavanja komemoracije i sahrane objavit ćemo naknadno, stoji u objavi na stranicama Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Preminula profesorica Grčić-Zubčević diplomirala je 1980. godine, magistrirala 1985., a doktorirala je 1997. godine s disertacijom ‘Efikasnost različitih programa te mogući čimbenici uspješnosti učenja plivanja’. Na KIF-u je predavala brojne kolegije upravo iz područja plivanja i ronjenja, poput metodike poučavanja i treninga u plivanju, sinkroniziranog plivanja, sportskog plivanja, kao i na kolegijima o specifičnostima rada s djecom u plivanju i ronjenju.

Ispod objave tužne vijesti na Facebook stranici KIF-a, brojni se studenti i kolege opraštaju od profesorice Grčić-Zubčević te dijele svoju nevjericu njenim preranim odlaskom na vječni počinak.

Nadopuna teksta, 16:20

Kako javlja portal Dalmacija danas, profesorica Grčić-Zubčević preminula je uslijed posljedica pada prilikom planinarenja na Velebitu.

Tužna vijest zatekla je Kineziološki fakultet: U 63. godini iznenada preminula cijenjena profesorica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap