Pretraga

U 58. godini preminula profesorica iz Koprivnice: ‘Teško je vjerovati da netko tako mlad može postati uspomena’

A- A+

Nina Tadić, profesorica Gimnazije Fran Galović u Koprivnici, preminula je u 58. godini života. Bila je omiljena među brojnim učenicima, a mnogi su se od nje oprostili na društvenim mrežama.

Foto: Unsplash

Kako piše Podravski.hr, u 58. godini preminula je Nina Tadić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti koprivničke gimnazije Fran Galović. Profesorica Tadić je, navod isti portal, predavala brojnim generacijama koprivničkih gimnazijalaca, u čijim će sjećanjima ostati zauvijek kao osoba velikog znanja i pedagoškog pristupa. Posljednji ispraćaj profesorice bit će u utorak 5. travnja na groblju Pri svetom Duhu u Koprivnici u 13 sati.

Da je bila omiljena u kolektivu i među bivšim učenicima, svjedoče i komentari na društvenim mrežama. Mnogi su se od profesorice oprostili dirljivim riječima.

– Njezin duh, njezina snaga ljubavi i prijateljstva ostaju u svima koji su je poznavali, a najviše u osjećajima, znanjima i ljepoti prijateljstva koje je usadila u svoje učenike. Hvala joj, i dalje ostaje uz nas, napisala je jedna korisnica Facebooka.

Drugi su istaknuli kako je profesorica Tadić bila jedna od najboljih profesora te škole. Opisuju je kao pravednu, duhovitu, stručnu, empatičnu i toplu osobu.

– S velikom nevjericom primio sam ovu vijest i jako je teško vjerovati da netko tako mlad može postati uspomena… Vrlo posebna uspomena jer imao sam privilegije poznavati Vas malo bolje od prosječnog učenika, a mogu se izraziti samo u superlativima jer rijetkost je naći nekog tko je s toliko strasti živio svoju profesiju! Obitelji iskrena sućut, napisao je jedan bivši učenik.

U 58. godini preminula profesorica iz Koprivnice: ‘Teško je vjerovati da netko tako mlad može postati uspomena’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap