Pretraga

U još najmanje četiri županije svi učenici se vraćaju u škole, u Varaždinskoj za sada ne

A- A+

Grad Zagreb i Splitsko-dalmatinska županija jučer su odlučile kako se od ponedjeljka svu učenici vraćaju u škole, na model A nastave. Istu odluku u međuvremenu su donijele Zagrebačka, Zadarska, Vukovarsko-srijemska i Međimurska županija, dok se u Varaždinskoj produljuje postojeći model prema kojemu dio učenika ostaje na online nastavi.

– Osnovnoškolcima i učenicima završnih razreda srednjih škola od ponedjeljka će se u školama priključiti i ostali učenici srednjih škola. Tako će od ponedjeljka 10. svibnja svi učenici osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija nastavu pohađati uživo u školama (model A), priopćeno je iz Zagrebačke županije.

Iz županije gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, preporučili da nastavu organiziraju na isti način, tako da su svi razredi od ponedjeljka na nastavi ‘licem u lice’.

Još nekoliko županija vraća sve učenike u škole

Zadarska županija također je izdala preporuku prema kojoj bi svi učenici u ponedjeljak bili u klupama.

– Zbog stabilne epidemiološke slike na našem području i manjem broju zaraženih osoba, Stožer civilne zaštite Zadarske županije neće produljiti mjere koje su na snazi do 9. svibnja, te je svim školama na području Zadarske županije dana preporuka da se nastava od ponedjeljka, 10. svibnja održava po modelu A, priopćeno je iz Zadarske županije.

U klupe će se od ponedjeljka vratiti i školarci u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

– U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije i Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije, donesena je Odluka o izmjeni Odluke o načinu održavanja nastave nakon proljetnog odmora školske godine 2020./2021., za školske ustanove kojima je Vukovarsko – srijemska županija osnivač, na način kako slijedi: svi učenici osnovnih i srednjih škola, kojima je Vukovarsko – srijemska županija osnivač, nastavu će pohađati u školi sukladno modelu A nastave, piše u priopćenju te županije.

Sve srednje škole u Međimurskoj županiji izvijestile su učenike putem web stranica kako se, prema odluci Stožera civilne zaštite Međimurske županije i u skladu s poboljšanom epidemiološkom situacijom, od 10. svibnja kreće s nastavom uživo za sve učenike i sve razrede. Isti preporuku donio je i Grad Čakovec za osnovne škole, gdje su na modelu A svi razredi, dok Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec nastavlja s mješoviti modelom.

Izdvojeni članak
razred učenici učionica

Prekid online nastave: Svi učenici zagrebačkih škola vraćaju se u klupe

U Varaždinskoj nastavljaju s trenutnim modelom

S druge strane, a slično kao i Istarska županija, Varaždinska je odlučila produljiti trenutno važeći model nastave, što znači da ondje i idućeg tjedna dio učenika ostaje na online nastavi.

Ondje su na nastavi uživo, odnosno modelu A, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te učenici završnog razreda srednjih škola. Prema modelu A provodi se i praksa u školama te kod poslodavca, kao i individualna nastava u Glazbenoj školi Varaždin. Na nastavi na daljinu, odnosno modelu C, u Varaždinskoj županiji ostaju učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola te srednjoškolci od prvog do trećeg razreda, dakle svi osim maturanata. Ova odluka u Varaždinskoj županiji na snazi je do 15. svibnja.

Očekuje se da će do kraja dana sve županije donijeti odluke o modelu nastave u idućem tjednu.

U još najmanje četiri županije svi učenici se vraćaju u škole, u Varaždinskoj za sada ne
Share via
Copy link
Powered by Social Snap